Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Loskutovs: Lai Lembergam maksā valsts, es tai neko nemaksāšu

Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks, tagadējais Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs (Vienotība) negatavojas valstij kompensēt ne santīmu no tiem 3000 latiem, ko tiesa Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij) piesprieda kā morālo kompensāciju no Latvijas valsts saistībā ar tā saukto "Grinberga lietu", ziņo portāls pietiek.com.

"Netaisos neko maksāt, jo neesmu veicis prettiesisku rīcību," šāda bija A.Loskutova atbilde uz A.Lemberga publiskoto aicinājumu viņam, kā arī bijušajam ģenerālprokuroram Jānim Maizītim un bijušajam ekonomikas ministram Krišjānim Kariņam atmaksāt daļu no A.Lemberga no valsts līdzekļiem izmaksātās kompensācijas "Grinberga lietā".

Kā vēstīts, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Lembergs nosūtījis atklātu vēstuli bijušajam ģenerālprokuroram J.Maizītim, bijušajam KNAB priekšniekam A.Loskutovam un bijušajam partijas Jaunais laiks ekonomikas ministram K.Kariņam, aicinot viņus solidāri no saviem personiskajiem līdzekļiem atmaksāt valstij un iedzīvotājiem radītos zaudējumus saistībā ar A.Lembergam izmaksāto kompensāciju tā dēvētajā "Grinberga lietā".

A.Lembergs atklātajā vēstulē atgādināja, ka šī gada 3.janvārī Latvijas valsts ir izmaksājusi viņam atlīdzību 7257 latu apmērā saistībā ar tā saukto "Grinberga lietu". A.Lembergs akcentēja, ka konkrētā atlīdzība ir saņemta no valsts budžeta, ko veido arī Latvijas iedzīvotāju nodokļu maksājumi.

Ne J.Maizītis, ne K.Kariņš pagaidām nav vēlējušies atbildēt uz pietiek.com jautājumu, kā viņi reaģēs uz A.Lemberga aicinājumu.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta 2011.gada 21.jūnijā par labu A.Lembergam viņa prasītās viena miljona latu morālā kaitējuma kompensācijas vietā piedzina 3000 latu atlīdzību. Pērn 6.novembrī likumīgā spēkā stājās tiesas spriedums tā dēvētajā "Grinberga lietā". Ar to tika nolemts piedzīt no Latvijas valsts par labu A.Lembergam atlīdzību - kopumā 7257 latus, tai skaitā par morālo kaitējumu, par tiesāšanās izdevumiem, samaksātajām valsts nodevām un pretapelācijas sūdzības iesniegšanu. Atlīdzību A.Lembergs saņēma šī gada 3.janvārī, ziņo LETA.

Prasību pret valsti Ģenerālprokuratūras un Finanšu ministrijas personā A.Lembergs tiesā iesniedza 2008.gada septembrī, prasot morālā kaitējuma kompensāciju par KNAB "izmeklētāju un prokuroru nelikumīgajām darbībām".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē