Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

LOSP: Tiekoties ar Krievijas vicepremjeru, Dūklavs izpildījis savu tiešo pienākumu

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), neformāli tiekoties ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču, ir pildījis savus tiešos pienākumus, lai rastu iespēju atsākt zivju produkcijas eksportu uz kaimiņvalsti, aģentūru LETA informēja Lauksaimnieku organizācija sadarbības padomes vadītājs Edgars Treibergs.

"Kad politiķis neko nedara, viņš saņem pamatotus pārmetumus. Diemžēl viņš saņem pārmetumus arī tad, ja dara un aktīvi rīkojas, izmantojot katru iespēju, lai palīdzētu pārraudzībā esošai nozari, kas nonākusi grūtībās. Situācija joprojām ir ļoti sarežģīta gan lauksaimniecībā, gan zivsaimniecībā, tāpēc sagaidām, ka ministrs arī turpmāk tikpat aktīvi rīkosies, lai risinātu problēmas," sacīja Treibergs.

LOSP pauž gandarījumu, ka arī līdz šim Dūklavs izmantojis jebkuru iespēju, lai ar daudzu valstu augsta ranga amatpersonām un ekspertiem pārrunātu risinājumus, kā sekmēt Latvijā ražoto lauksaimniecības preču un pārtikas produktu eksportu uz ārvalstīm. Šīs sarunas vairumā gadījumu vainagojās ar jaunu tirgu atrašanu, uzskata LOSP.

Kā ziņots, Krievijas premjerministra Medvedeva vietnieks Dvorkovičs pagājušajā nedēļā, apmeklējot Rīgu, ticies ar trīs ZZS ministriem. Neformālā tikšanās notikusi zivju pārstrādes rūpnīcā SIA Karavela, un tajā piedalījušies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, satiksmes ministrs Uldis Augulis un zemkopības ministrs Dūklavs.

Finanšu ministre aģentūrai LETA norādīja, ka Latvijas ministru tikšanās laikā ar Krievijas vicepremjeru tika pārrunātas iespējas atjaunot Latvijas zivju eksportu uz Krieviju.

Viņa stāstīja, ka tikšanos ar Dvorkoviču rīkojis zemkopības ministrs, uzaicinot finanšu ministri un satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS). Pēc Reiznieces-Ozolas teiktā, Dūklavs par tikšanos informējis arī Ārlietu ministriju.

"Zemkopības ministrs vēlējās pārrunāt jautājumus par zivrūpniekiem un viņu iespējām atjaunot zivju eksportu uz Krieviju. Runājot par noteiktajām sankcijām, abām pusēm ir skaidri noteikumi, taču zivis ir atsevišķs gadījums, jo lēmumi tika pieņemti ārpus kopējo sankciju robežas, tāpēc gribējām saprast, kādas ir iespējas atjaunot eksportu," stāstīja finanšu ministre.

Jau vēstīts, ka Dūklavs paskaidroja, ka ticies valsts ekonomiskās izaugsmes labā. 


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Arī tu, brāli Progresīvais…

    Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

    Dienas komentārs

    Vairāk Dienas komentārs


    Latvijā

    Vairāk Latvijā


    Pasaulē

    Vairāk Pasaulē