Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Metropolīts Aleksandrs aicina iedzīvotājus mīlēt vienam otru un paust uzticību Latvijai

Lieldienās nepieciešams mīlēt vienam otru un radīt savā starpā tik ļoti nepieciešamo saprašanos, sniedzot katram cilvēkam ticību, mīlestību, veselību, cerību, kā arī uzticību Latvijai un visai pasaulei, savā svētku apsveikumā norādīja Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs.

Viņš sacīja, ka Lieldienās visi ir vienoti, jo tic Jēzum Kristum un tā augšāmcelšanās spēkam. "Mēs esam vienoti, jo Lieldienas ir lielas cerības svētki, kuros priecājas daba, debesis, līksmo visa pasaule, pat saule, un mēs atzīstam un mīlam viņu, lai mūžīgais, visu varenais Dieva dēls Jēzus Kristus, mums dotu lielo mieru, ticību, cerību, savu mīlestību," sacīja Aleksandrs.

Metropolīts arī aicināja iedzīvotājus mīlēt vienam otru un paust uzticību Latvijai, visai zemei, kā arī pasaulei.

Savukārt Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis savā apsveikumā sacīja, ka daudziem var šķist, ka šajā pasaulē viss labais ir tikai par maksu, taču patiesībā, kā to apliecinot arī Lieldienas, pats labākais ir par velti. "Tās nav lietas, tām nav cenas, un Dievs mums vēlas dāvināt pašu labāko," viņš sacīja, aicinot atcerēties, ka nespēja ticēt Ādamam un Ievai maksāja aiziešanu no Ēdenes dārza.

Viņš arī norādīja, ka cilvēki savām problēmām un nemiera iemesliem bieži meklē citus cēloņus, pat neapzināti, taču jāskatās arī pašiem uz sevi. "Tas ir ļoti nežēlīgi, ka meklējām vaininiekus savās ģimenēs, draugu lokā vai pat valstu attiecībās," viņš sacīja, aicinot rast mieru un novēlot priecīgas Lieldienas.

Jau vēstīts, ka šodien kristīgajā pasaulē tiek svinētas Lieldienas, kas ir lielākie baznīcas svētki, liturģiskās dzīves kulminācija, Jēzus augšāmcelšanās godināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē