Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Mūrniece: AAE vēstniecības atvēršana Rīgā – impulss sadarbībai

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstniecības atvēršana Rīgā un pirmās rezidējošās vēstnieces apstiprināšana darbam Latvijā ir spēcīgs impulss abu valstu sadarbības attīstīšanai, īpaši ekonomikā, otrdien teikusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), tiekoties ar AAE ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Hananu Halfanu Obaidu al Madani.

Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē, portālu Diena.lv par tikšanos informēja Saeimas sabiedrisko attiecību pārstāvji. 

Mūrniece pateicās vēstniecei par AAE laipnību nesenās Saeimas priekšsēdētājas vizītes laikā. Tajā pēc AAE Federālās Nacionālās Padomes spīkeres Amalas Al Kubaisi (Amal Al Qubaisi) aicinājuma piedalījās 11.Parlamentu spīkeru – sieviešu – konferencē, kā arī tikās ar AAE amatpersonām. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja – aicinājums Amalai Al Kubaisi vizītē apmeklēt Latviju ir spēkā. 

Latvijai un AAE ir labs potenciāls sadarbībai ekonomikā. Saeimas priekšsēdētāja un vēstniece bija vienisprātis, ka Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa plānotā vizīte AAE šī gada februārī, kurā prezidentu pavadīs Latvijas uzņēmēju delegācija, būs iespēja tirdzniecības saišu stiprināšanai. 

Vēstniece informēja, ka viņas galvenās prioritātes sadarbībā starp Latviju un Apvienoto Arābu Emirātiem būs politisko un ekonomisko saišu stiprināšana. 

Hanana Halfana Obaida al Madani darbu AAE ārlietu ministrijā sāka 2000.gadā, kur strādājusi attīstības sadarbības, informācijas tehnoloģiju, komunikācijas, kā arī Āzijas un Āfrikas valstu departamentā. Viņa pildījusi AAE ārlietu ministrijas Āzijas valstu departamenta direktora vietnieces pienākumus, kā arī ieņēmusi ārvalstu pilsoņu departamenta direktores amatu.
 

 

Top komentāri

aladins
a
Pilnīgi noteikti nedrīks pieļaut nekād AAE finanšu ieplūšanu NVO sektorā, jo caur t.s. Islama kultūras centriem notiek islamizācija Eiropā. Islamam ir 2 sejas. Kad vajag, tad tas ir reliģija. Otra seja - politiska sistēma. Islama mērķis ir vispasaules islamizācija. Esam sākuši saliekt muguras un pakļauties, vispirms ar halal gaļu. It kā nevainīgi, bet roku nociršana par sīku zādzību, nogalināšana par laulības pārkāpšanu - tie ir tika loģiski tālākie soļi. Ja negribi pārējos, nesper pirmo soli. Ir jau tas teiciens par mazo pirkstiņu velnam, kas, m-ita, paņem visu roku.
Alahs
A
Vai Murniece vispar zina, ka Latvijas valsti AAE parstav Skeles sulainis, gluna, divkosis, pielidejs, nekustamo ipasumu spekulants un nodoklu nemaksatajs Aigars Stokenbergs (Vienotiba), kuru, ka baumas klist, saja amata ka bezdarbnieku ierikoja pa blatu Artis Pabriks (ari Vienotiba)??? Ja kas, tad Pabriks un Stikenbergs bija loti uzticigi un iztapigi sulaini vislatvijas laupitajam A.Skelem, varbut ari to si Murniece nezina?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē