Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Mūrniece: Latvijai ir svarīga Ukrainas nākotne

Latvijai ir svarīga Ukrainas nākotne, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK), otrdien parlamentā tiekoties ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Oļeiniku, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

"Pirms ceturtdaļgadsimta latvieši, lietuvieši un igauņi, stāvot cieši plecu pie pleca, sadevās rokās un izveidoja simtiem kilometru garu cilvēku ķēdi - Baltijas ceļu. Toreiz mūs vienoja sapnis par brīvību. Šodien Latvijas tauta domās ir sadevusies rokās ar Ukrainu, apliecinot, ka mums kā valstij ir svarīga Ukrainas nākotne," sacīja Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja, raksturojot Latvijas un Ukrainas divpusējās attiecības, akcentēja, ka tās balstītas savstarpējā izpratnē un atbalstā. Vienlaikus Mūrniece apliecināja Latvijas interesi intensificēt abu valstu dialogu nākamā gada pirmajā pusē, kad Latvija uzņemsies prezidējošās valsts Eiropas Savienības (ES) Padomē pienākumus, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Mūrniece pauda cerību, ka Ukraina līdz Austrumu partnerības Rīgas samitam, kuru Latvija rīkos prezidentūras laikā, noslēgs vīzu liberalizācijas procesu. Tas varētu būt viens no Rīgas samita pozitīvajiem rezultātiem, atzina politiķe. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja sacīja - Latvija sagaida, ka Ukraina aktīvi uzsāks ES Asociācijas nolīguma ieviešanu. Savukārt vēstnieks pateicās Latvijai kā vienai no pirmajām ES dalībvalstīm, kas ratificēja šo nolīgumu.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja arī informēja, ka pirms gaidāmā Austrumu partnerības samita kopā ar Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu kolēģiem plāno doties vizītē uz Kijevu, lai klātienē vēlreiz apliecinātu atbalstu Ukrainas demokrātiskajiem centieniem un attīstībai ES virzienā.

Sarunā puses atzinīgi vērtēja Latvijas un Ukrainas parlamentāro sadarbību. Mūrniece informēja vēstnieku, ka iepriekšējā Saeimas sasaukuma laikā deputātu grupa sadarbībai ar Ukrainas parlamentāriešiem bija skaitliski vislielākā - tajā darbojās vairāk nekā puse Latvijas parlamenta deputātu, un tās darbs tika intensificēts līdz ar krīzes sākšanos Ukrainā. Arī 12.Saeimā šis darbs tiks turpināts, sacīja Mūrniece.

Tikšanās laikā pārrunājot Ukrainas krīzi, Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka Latvija aktīvi sniedz un turpinās sniegt humāno atbalstu. Tāpat mūsu valsts turpinās dalīties uzkrātajā reformu īstenošanas pieredzē ar Ukrainu, lai palīdzētu īstenot reģionālās reformas un reformas cīņai pret korupciju un e-pārvaldes jomā.

Noslēgumā Mūrniece pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Ukrainas attiecību stiprināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē