Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Narkologs: Tas nav nopietni

Pārdevējs arī šobrīd var lūgt parādīt, ja viņam ir aizdomas, ka viņš ir jaunāks par 18 gadiem. Bet, ko tas dos, ja līdz 25 gadiem būs jārāda dokumenti? Šiem jautājumiem ir jābūt kompleksai pieejai, jābūt gan profilakses metodēm un pasākumiem, jābūt arī piedāvājumam samazināšanas pasākumiem, kas ir likumdošanas pārkāpšanas stingra ievērošana, un vēl jābūt ārstēšanai, un tad būs kāda jēga, portālam Diena.lv pauda narkologs Jānis Strazdiņš.

Jau ziņots, ka Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputātu darba grupa pauda priekšlikumu aizliegt pārdot alkoholu bez identifikācijas dokumentu uzrādīšanas personām no 18 līdz 25 gadu vecumam, kā arī ieteica sankcijas par šī pienākuma nepildīšanu - naudas sodu pārdevējam no 50 līdz 100 latiem, bet juridiskajām personām - no 100 līdz 500 latiem.

Viņš norādīja, ka viens labojums likumdošanā neko nemainīs. "Ja jaunietis jau ir nobriedis iegādāties alkoholu, viņš ir pietiekami rafinēts, lai alkoholu iegādātos. Tas ir ļoti naivi, piedodiet, jo tā nelaime jau ir tik tālu aizgājusi, ka alkoholiķi jau ir vairākās paaudzēs. Tādi atsevišķi pasākumi nav nopietni, šiem pasākumiem ir jābūt kompleksiem – gan profilaksei, gan piedāvājuma apkarošanai, gan ārstēšanai," sacīja J.Strazdiņš.

J.Strazdiņš gan slavē priekšlikumu lielveikalos tirgot atsevišķās nodaļās. "Tas gan nav nekas jauns. Skandināvijā ir specializēti alkohola veikali, kur tiek tirgots alkohols. Tas jau ir nopietni. Bet tāds pasākums uzrādīt dokumentu – domāju, ka tas nav nopietni. Mums lielveikalos viss ir kā konveijerī, jo kasieris pat galvu nepaceļ," sacīja narkologs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē