Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 6. jūnijs
Ingrīda, Ardis

NEPLP: Latvijas kanāli uztverami visā valsts teritorijā; pierobežā saistošāks ārvalstu piedāvājums

Visa Latvijas teritorija tiek noklāta ar televīzijas signālu, bet cilvēkiem pierobežā bieži vien saistošāks šķiet ārvalstu piedāvājums, tādēļ šo problēmu tikai ar tehnoloģiju palīdzību atrisināt nevar, intervijā aģentūrai LETA sacīja Nacionālās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Aija Dulevska.

Kā sacīja Dulevska, Latvijas televīzijas kanālu pieejamība pierobežā ir viena lieta, bet otra - skatītāju vēlēšanās šo pieejamību izmantot. "Visu laiku tiek mērīts un uzraudzīts signāls pierobežā, ko tagad piegādā "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC), un secinājums ir tāds, ka visa Latvija tiek noklāta ar signālu."

"Problēma ir tā, ka cilvēkiem vai nu nav dekodera, vai arī antena tiek pavērsta citā virzienā, kur ir pieejams daudz vairāk bezmaksas programmu," turpināja Dulevska, piebilstot, ka iemesli tam, ka cilvēki neskatās Latvijas TV kanālus, visdrīzāk, meklējami ne tajā, ka nav pieejama Latvijas televīzija, bet tāpēc, ka ļoti ērti pieejams daudz kas cits.

"Saprotamā valodā pieejama, krievu valodā, kas pierobežā ir pietiekami izplatīta, tādēļ šī problēma ar tehnoloģijām vien nav atrisināma," skaidroja Dulevska.

Lai risinātu problēmu, Dulevska iesaka runāt par to, kādā veidā piesaistīt cilvēkus, lai viņi būtu ieinteresēti skatīties konkrētu saturu - par reģionālajiem jautājumiem, tieši saistītiem ar šo cilvēku dzīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brisele arī kā barotne

Iespēja saņemt lielas summas no Briseles budžeta un līdz ar to sagādāt darba vietas un legālas izcelsmes ziedojumus partijas kasē ir tā motivācija cīņai par ievēlēšanu Eiropas Parlamentā (EP)...

Liktenīgās vēlēšanas

Iepriekšējā nedēļā notika vai noslēdzās vēlēšanas uzreiz trijās nozīmīgās nerietumu valstīs – Indijā, Meksikā un Dienvidāfrikā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē