Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

NSL sola prasīt Straujumas demisiju, ja viņa nepildīs doto solījumu bēgļu jautājumā

Ja valdība un Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) nepildīs Latvijas iedzīvotājiem doto solījumu bēgļu jautājumā, opozīcijas partija No sirds Latvijai (NSL) rosinās izteikt neuzticību Ministru prezidentei, aģentūru LETA informēja NSL pārstāvis Valdis Freidenfelds.

NSL Saeimas frakcija aicina Straujumu neaizmirst, ka Latvija ir suverēna valsts, tāpēc viņai vajagot "rīkoties kā neatkarīgas valsts vadītājai". Saeimas mazākā frakcija pieprasa "pildīt savas valsts pilsoņu gribu un neatkāpties no iepriekš dotā solījuma nepieļaut bēgļu uzņemšanas obligāto kvotu ieviešanu", ko šodien uzrunā Eiropas Parlamentā rosinājis Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers.

No sirds Latvijai neuzskata par iespējamu piekrist Eiropas amatpersonu pieprasījumiem par patvēruma meklētāju uzņemšanu, jo Latvijai pašlaik nav ne finansiālu iespēju, ne izstrādātas sistēmas, ne apmācītu cilvēku, ne skaidra integrācijas plāna. Frakcija neatbalsta arī mēģinājumu ieviest praksi, kad patvēruma meklētāji tiek piespiedu kārtā sadalīti pa valstīm, neņemot vērā, kurā valstī viņi paši grib un ir gatavi apmesties.

Kā ziņots, Latvija ir par brīvprātīgu bēgļu uzņemšanu, neizvairoties no solidaritātes šajā jautājumā, žurnālistiem sacīja Straujuma, komentējot Eiropas Komisijas ierosinājumu dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu.

Straujuma pauda, ka saskaņā ar šo dokumentu Latvijai būs jāuzņem papildu 526 bēgļi, tomēr Latvijas pozīcija bēgļu jautājumā nav mainījusies. "Kā jau ir zināms, Latvijas valstij tā ir brīvprātīga uzņemšana, bet mēs neizvairāmies no solidaritātes," teica valdības vadītāja, uzsverot, ka par skaitļiem pagaidām netiekot runāts.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisija ierosina dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas. Latvijai papildus 250 jau minētajiem būtu jāuzņem vēl 526 bēgļi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē