Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Pabriks: NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs risinās visām NATO valstīm nozīmīgus jautājumus

Rīgā bāzētais NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs spēs risināt visām NATO dalībvalstīm nozīmīgus jautājumus, tā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiekošajā konferencē The Riga StratCom Dialogue: Perception Matters norādīja bijušais Latvijas aizsardzības un ārlietu ministrs, pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Atklājot konferenci, pašreizējais NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Kārkliņš vērsa klātesošo ekspertu uzmanību, ka centrs īsā laika posmā ir panācis rezultātus, pēta propagandu, kā arī sociālo mediju izmantošanu. Turklāt, kā skaidroja Kārkliņš, šī ir tikai viena no vairākām iecerētajām konferencēm.

Savukārt Pabriks, kuru Kārkliņš nosauca par centra krusttēvu, savā uzrunā norādīja, ka NATO ekselences centri, kuri izveidoti Tallinā, Rīgā un Viļņā, nodarbojas ar lietām, kas pašlaik ir ļoti nozīmīgas visām NATO dalībvalstīm. Viņš arī skaidroja, ka mazām valstīm jāvirzās ātri, taču nepieciešams arī citu valstu atbalsts.

"Lai darbs būtu veiksmīgs, nepieciešama inovatīvā domāšana un redzēt pāris soļus uz priekšu. Ja skatāmies uz tā saukto "Islāma valsti", viņu komunikāciju, ar to ir jāstrādā. To pašu var teikt par Āfrikas reģioniem un valstīm, kas izmanto komunikāciju tīklus, masu propagandu, kiberuzbrukumus, lai ietekmētu savus kaimiņus. Tas, iespējams, ir labākais kara veids, bez kāda nošaušanas, bez slepkavībām," uzsvēra Pabriks.

Viņš arī vērsa uzmanību, ka Rīgā bāzētais centrs nodarbosies ar šo jautājumu risināšanu. "Mēs neesam ne pret vienu, mēs tikai vēlamies saglabāt mūsu demokrātiskās vērtības, par kurām cīnījušies mūsu senči," uzsvēra deputāts.

LETA jau ziņoja, ka no šodienas līdz 21.augustam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks konference The Riga StratCom Dialogue: Perception Matters, kurā plānots diskutēt, kā stratēģiskā komunikācija jaunajā informācijas vidē var stiprināt NATO aizsardzības spējas. Konference pulcēs ap 300 dalībnieku - valstu vadītāju, ārlietu un aizsardzības ministru, NATO pārstāvju, kā arī pētnieku, aizsardzības un komunikācijas ekspertu no NATO un partnervalstīm.

Konferencē centrs prezentēs sava pētījuma par NATO operācijas Afganistānā gūto pieredzi stratēģiskās komunikācijas jomā rezultātiem, par veidiem, kā stratēģiskā komunikācija var stiprināt NATO aizsardzības spējas, par to, kāda ir sociālo mediju loma mūsdienu konfliktos un kādas komunikācijas metodes izmanto Islāma valsts Irākā un Levantē, lai izplatītu savu propagandu un rekrutētu jaunus atbalstītājus.

Augsta līmeņa amatpersonu un ekspertu panelī "Stratēģiskās komunikācijas loma NATO transformācijas procesā" uzstāsies Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), Igaunijas ārlietu ministre Kaljuranda, Lietuvas aizsardzības ministrs Jouzs Oleks, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība), Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministrs Dāvids Bakradze, kā arī citi augsta līmeņa pārstāvji no NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra dalībvalstīm un partnervalstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē