Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pabriks: Pašlaik Vienotības spēks ir tikai tās nosaukumā

Šodienas partijas Vienotība spēks ir tikai nosaukumā, nevis būtībā, turklāt iekšēja neuzticība un šķelšanās ir radījusi krīzi partijas politiskajā identitātē kopumā un apdraud tās eksistenci, pauž Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Kā aģentūru LETA informēja Pabrika birojā, politiķis skaidro, ka partijas eksistence nākotnē ir atkarīga no partijas ārkārtas kongresa, kurā tiks vēlēts politiskā spēka jaunais vadītājs, izvēloties starp jaunības sparu un briedumu.

Runājot par Andri Piebalgu (Vienotība), deputāts, kurš ir arī partijas valdes loceklis, uzsver, ka bijušais Eiropas Savienības komisārs ir pieredzējis politiķis ar izcilu politisko karjeru. "Latvijā nav daudz politiķu, kuri var lepoties ar līdzvērtīgu pieredzi," uzskata Pabriks. "Savukārt Edvardu Smiltēnu (Vienotība) pats savulaik esmu "aiz rokas" ievedis politikā," izteicās politiķis, norādot, ka partiju jāvada cilvēkam, kas vieno.

Pabriks arī uzskata, ka partijas līderim ir jābūt spējīgam nepieciešamības gadījumā vadīt arī valsti, kļūstot par premjerministru.

Kā ziņots, Vienotība pulcēsies ārkārtas kongresā 4.jūnijā, kurā pārvēlēs partijas vadību. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē Piebalgs un Smiltēns.

Savukārt uz partijas valdi kandidēs 42 partijas biedri, tostarp arī pašreizējā partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa jau iepriekš paziņoja, ka nekandidēs uz politiskā spēka priekšsēdētāja amatu. "Es nevienu brīdi neesmu uzskatījusi, ka iespējama atdzimšana bez reālām pārmaiņām partijā, bez reālas partijas vadītāja nomaiņas, bez reālas rindu sakārtošanas. Un tieši tāpēc es neuzskatu un neesmu uzskatījusi par iespējamu kandidēt par valdes priekšsēdētāju nākamajās gaidāmajās 4.jūnija kongresa vēlēšanās," sacīja politiķe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē