Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Pabriks: Republikāņu nostiprināšanās ASV Kongresā varētu palielināt militāro atbalstu Latvijai

Republikāņu partijas nostiprināšanās Amerikas Savienoto valstu (ASV) Kongresā varētu palielināt ASV militāro atbalstu Latvijai, norāda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Saistībā ar Republikāņu partijas iegūto pārsvaru ASV Kongresa abās palātās Austrumeiropa un arī Ukraina varētu saņemt lielāku atbalstu, it īpaši tāpēc, ka par Bruņoto spēku komitejas vadītāju ir kļuvis republikānis Džons Makeins, sacīja Pabriks. "Viņš saprot mūs," piebilda politiķis.

Tāpat varētu notikt lielāka visas Eiropas un ASV militāra tuvināšanās, pārliecināts Pabriks. Tomēr, lai tas notiktu, Eiropai un arī Latvijai ir jāizdara savi mājasdarbi attiecībā uz militāro spēju stiprināšanu un aizsardzības budžeta palielināšanu, uzsvēra EP deputāts.

Viņš arī norādīja, ka republikāņu uzvara vēlēšanās bija sagaidāma. Amerikāņi neesot bijuši apmierināti ar īstenoto iekšpolitiku, tāpat ārpolitika nav bijusi ļoti veiksmīga un pietiekami ātra. ASV un Eiropa pārāk lēni reaģējusi uz Sīrijas krīzi, tas pats esot novērojams saistībā ar Irāku. Arī atbildes reakcija Krievijai par tās īstenoto politiku amerikāņu sabiedrībai varētu nešķist pietiekami ātra, piebilda Pabriks. "Ja esi liels spēlētājs, tad tā arī jāspēlē," pārliecināts politiķis.

Noslēgumā Pabriks izteicās, ka šāds vēlēšanu iznākums varētu būt kā "otrā elpa" ASV ārpolitikai. Viņš pauda cerību, ka sadarbība starp republikāņiem un demokrātiem būs konstruktīva, kā arī republikāņi būs spējīgi vienoties ar prezidentu Baraku Obamu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē