Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Piebalgs: Latvijā mēs paši nenovērtējam to, ko esam sasnieguši

Latvijā mēs paši nenovērtējam to, ko esam sasnieguši, intervijā aģentūrai LETA sacīja Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs.

Viņš arī norādīja, ka ir grūti izskaidrot, kāpēc tā ir, jo objektīvie dati rāda, ka dzīvojam labāk. Piebalgs pieļāva, ka tā varētu būt piesardzība - par daudz nesapriecāties, iespējams, to ietekmē relatīvi īsais periods pēc valstiskuma atjaunošanas.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka rādītājs par cilvēku apmierinātību vai neapmierinātību ir vēlēšanas un, ja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) tika ievēlēts otro reizi, tad tas arī ir rādītājs.

Taujāts, kāpēc Latvijas iedzīvotāji atbilstoši aptauju datiem neatbalsta pievienošanos eirozonai, Piebalgs atbildēja, ka cilvēkiem nekad nav patikusi valūtas maiņa, tā bija arī citās valstīs. Tāpēc cilvēkiem jāizstāsta, ka viņiem nekas slikts nedraud, ka viņi savus noguldījumus nezaudēs.

Savukārt tas, ka cilvēki esot skeptiski noskaņoti pret ES, esot zināmā mērā fenomens, domā Piebalgs. Viņš arī piebilda, ka mēs Latvijā paši nenovērtējam to, ko esam sasnieguši. "Tas ir fenomens, ka mēs noliedzam paši sevi," sacīja Piebalgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Parodija par pārbaudi

Ceturtdien Ģenerālprokuratūra izplatīja ļoti savādu paziņojumu, kam it kā bija jānomierina prāti un jāatjauno uzticība politiskajai elitei, bet gluži otrādi – tā ne tikai nenomierināja un ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē