Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Politologs: Brokai priekšvēlēšanu programmā jākoncentrējas uz nacionālajiem jautājumiem

Nacionālās apvienības (NA) Rīgas mēra amata kandidātei Baibai Brokai priekšvēlēšanu programmā jākoncentrējas uz nacionālajiem, nevis saimnieciskajiem jautājumiem, aģentūrai LETA atzina politologs, sabiedrisko attiecību aģentūras Mediju tilts līdzīpašnieks Filips Rajevskis.

Viņš stāstīja, ka iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Broka sevi parādīja ļoti labā gaismā un kopš tā brīža ir uzstādījusi augstu latiņu, līdz ar to arī sabiedrības prasības pret Rīgas mēra amata kandidāti ir augstākas.

"Lai nacionālā apvienība nākamajās Rīgas pašvaldības vēlēšanās Brokas vadībā sevi labi parādītu, Brokai būs jāizveido laba komanda un spēcīga programma. Ja iepriekšējās vēlēšanās Broka vairāk uzsvēra saimnieciskos jautājumus un mazāk runāja par nacionāliem jautājumiem, tagad neesmu pārliecināts, vai šāda pieeja būs iedarbīga arī nākamajās vēlēšanās," sacīja politologs.

"Ja iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās viņai vēl nebija domes darba pieredzes un priekšvēlēšanu laikā viņa par darbu domē varēja runāt vispārīgi, tad tagad - pēc četriem domē nostrādātiem gadiem - viņas programmai ir jābūt daudz precīzākai. Skaidrs, ka Brokai būs grūti iekāpt vienā un tajā pašā upē, tāpēc, manuprāt, viņai vajadzētu vairāk pievērsties nacionāliem jautājumiem," teica Rajevskis.

Vaicāts par Brokas izredzēm cīņā ar Vienotības Rīgas mēra amata kandidātu Vilni Ķirsi un Zaļo un zemnieku savienības Rīgas mēra amata kandidātu Armandu Krauzi, politologs pauda pārliecību, ka Brokai ir zināmas priekšrocības. "Broka pagājušajās vēlēšanās apsteidza Krauzi, savukārt viņas reitings Rīgā varētu būt augstāks nekā Ķirsim," teica Rajevskis.

Jau ziņots, ka nacionālās apvienības Rīgas mēra amata kandidāte būs pašreizējā Rīgas domes deputāte Baiba Broka.

NA prioritātes nākamajā Rīgas domes sasaukumā būs uzņēmējdarbības attīstīšana, kapitālsabiedrību darbības caurredzamība un atbalsts ģimenēm, pirmdien preses konferencē paziņoja NA mēra amata kandidāte Baiba Broka.

Broka uzsvēra, ka uz iepriekšējām Rīgas domes vēlēšanām NA gāja ar idealizētu redzējumu, jo nebija darbojusies domē, bet tagad - pēc četru gadu darbošanās pašvaldībā - partija redzot, kā dome darbojās un kas tās darbībā ir jāmaina. Konkrētu partijas programmu un mērķus tā publiskos tuvākajā laikā pēc tam, kad būs apzināta visa komanda, kas piedalīsies vēlēšanās. Pašreiz Broka norādīja trīs virzienus, kuros NA plāno darboties Rīgas attīstībai.

 

Top komentāri

Svaigais Dzintara sieriņš
S
nacionālie jautājumi = tautas jeb tautiskie jautājumi. bet pie nacionālajiem jautājumiem pieder arī deokupācija, dekolonizācija un deboļševizācija. tikai domāju, ka nesmukā un vecišķā Baibiņa neatbalsta okupantu un kolonistu patriekšanu no Latvijas, kā nekā viens naturalizējies kolonists ir viņas labs ģimenes draugs.
arnis
a
Šī ir otrreiz atsildīta zupa, nav kāposti, nekas nesanāks. Jā, nav NA tas rezervistu soliņš.
Arturs Nagliņš
A
Tas noteikti ir jādara. Noteikti ir jārūpējās par tādām nacionālajām kaislībām kā zagšana, šmaukšanās, idiotisms. Noteikti jāattīsta pederastība ne tikai Kultūras un Ārlietu ministrijā, bet arī Rīgas domē, Saeimā, MK un BSA. Tas ir jāsola vēlētājiem. Latvieši balsos tikai par tiem, kuri atbalsta pederastu līdzdalību, idiotismu, zagšanu. Latvieši nebalsos par gudriem un godīgiem. Bet tas jau ir sen zināms. Nebija tik sen zināms par pederastu mīļumiņiem latviešu sirdīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē