Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Premjere uzslavē zemniekus par drosmi protestēt Briselē

Es nedomāju, ka zemnieku protesta akcijai būs rezultāti, bet tā ir attieksmes parādīšana un es atbalstu zemnieku streikus vai demonstrācijas, šorīt LTV raidījumam Rīta Panorāma teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība). 

"Atceros, ka citu valstu piensaimnieki ar pienmašīnām lēja pienu uz komisijas logiem un efekts, iekšā atrodoties, bija diez gan satraucošs, tā kā demonstrācijas savas pozīcijas paušanai ir pozitīvas," sacīja premjerministre. 

Straujuma gan pieminēja, ka piensaimniekiem no šā gada septembra ir piešķirti papildu 20 miljoni eiro. 

Savukārt, runājot par krīzē nonākušajiem graudkopjiem, premjere norādīja, ka atbalsta no valsts noteikti nebūs. "Ir ieviesta apdrošināšanas sistēma. Cilvēkiem, kuri ir apdrošinājuši savus sējumus, es ticu, ka tagad nav problēmu," norādīja Ministru prezidente. 

Kā ziņots, lai uzturētu prasību palielināt atbalstu piensaimniekiem saistībā ar dramatiskajiem zaudējumiem Krievijas embargo dēļ, trešdien Briselē notiks divu dienu protesta akcija, kuru organizē triju Baltijas valstu un Somijas lauksaimnieki, aģentūru LETA informēja Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas pārstāve Sabīne Puķe.
Vienlaikus, jau vēstīts, ka saistībā ar graudu cenu straujo kritumu, papildu izmaksām kulšanas sezonas laikā, kā arī ievērojamiem izdevumiem, pavasarī pārsējot laukus, graudkopības nozarei sagaidāmi 220 miljonu eiro zaudējumi. Līdz ar to lauksaimniecības kooperatīvu vadītāji aicinājuši situācijas risināšanā iesaistīties Zemkopības ministriju un valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē