Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Prezidents: Demogrāfijas problēmu risināšanai jābūt Latvijas ilgtermiņa prioritātei

Demogrāfijas problēmu risināšanai jābūt Latvijas ilgtermiņa prioritātei, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents tikšanās laikā ar Nākotnes fonda pārstāvjiem Ilmāru Mežu, Otto Ozolu un Oskaru Puriņu uzsvēra, ka, domājot par valsts ilgtermiņa attīstību, ir jārod risinājums visas valsts attīstībai nozīmīgajam demogrāfijas jautājumam, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

Savukārt Nākotnes fonda pārstāvis Oskars Puriņš sarunā izklāstīja fonda līdzšinējo darbību un ieceres, uzsverot, ka fonds par savu uzdevumu izvirzījis sabiedrības informēšanu par kritisko situāciju demogrāfijas jomā, kā arī politisko lēmumu ietekmēšanu.

Vējonis atzinīgi vērtēja fonda līdz šim darīto un norādīja, ka, pārņemot citu valstu pieredzi, arī Latvijai jāspēj veikt konkrētus darbus, kas ļautu uzlabot pastāvošo situāciju. "Tas ir arī mūsu valsts ilgtermiņa drošības jautājums," piebilda Vējonis.

Fonda pārstāvji sacīja, ka patlaban sabiedrība un politiķi ir informēti par problēmas būtību, taču līdz šim nav notikusi pāreja pie rīcības, kas ļautu situāciju uzlabot. Viņuprāt, ļoti nozīmīgs ir valsts augstāko amatpersonu iedrošinājums un atbalsts ģimenēm, kas audzina vairākus bērnus.

LETA jau vēstīja, ka, sākot ar 1991.gadu, Latvijā ir negatīvs dabiskais pieaugums. Līdz 2013.gadam iedzīvotāju skaits samazinājies par 13% tikai negatīvā dabiskā pieauguma dēļ un vēl tikpat emigrācijas dēļ. Latvijā dzimstības rādītājs ir viens no zemākajiem Eiropas Savienībā (ES), arī Baltijas valstu vidū.

Nākotnes fonds nodarbojas ar priekšlikumu izstrādāšanu demogrāfijas situācijas uzlabošanai, kā arī ar sabiedrības informēšanu par demogrāfijas situāciju valstī un iespējamām sekām nākotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē