Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pusotra gada laikā tā arī nav atrasts vainīgais pie vērienīgā vilcienu iepirkuma izgāšanās

Teju pusotra gada laikā tā arī nav kļuvis skaidrs, kurš varētu būt vainīgs pie vērienīgā vilcienu iepirkuma izgāšanās, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness. Tikmēr spāņu vilcienu ražotāja Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (CAF) pārstāvji intervijā laikrakstam atzīst - ar šādu starptautiska līguma izpildi no darījuma partnera puses, kāds ir Pasažieru vilciens (PV) un Latvijas valsts, uzņēmums saskaras pirmo reizi.

Atbildot uz jautājumu, kāda bijusi galvenā problēma, kāpēc nav izdevies vienoties ar Latviju, CAF starptautiskās uzņēmējdarbības izpilddirektors Hesuss Esnaola norāda, ka CAF, parakstot 2012. gada 2. aprīlī līgumu, bija pilnībā vienojusies par līguma teksta redakciju ar PV.

"Acīmredzot jaunajai PV valdei bija kādi subjektīvi apsvērumi vai uzdevumi mainīt noslēgtā līguma noteikumus. CAF neuzskata, ka tas apstāklis, kāpēc PV nevienojās, būtu saistāms ar normatīvo aktu trūkumu vai to dažādu interpretāciju. CAF bija nepatīkami pārsteigts par PV jaunās valdes rīcību nepildīt ar līgumu pielīgtās saistības, piedāvājot un izdomājot katru reizi jaunus nosacījumus un tikšanās reizēs imitējot vēlmi panākt pusēm risinājumu," uzsver H.Esnaola.

"Ar šādu starptautiska līguma izpildi no darījuma partnera puses, kāds ir PV un Latvijas valsts, CAF saskaras pirmo reizi," piebilst CAF pārstāvis.

Viņš arī norādījis, ka CAF pašlaik piedalās iepirkumos, kas tiek organizēti Baltijā un NVS reģionā.

Tikmēr Dienas Bizness norāda, ka joprojām nav atbildēts jautājums, vai PV un CAF noslēgtais līgums bija un ir spēkā. Patlaban katra puse to vērtē citādi - PV, ka ne, jo nebija izpildīti vairāki tā spēkā stāšanās priekšnosacījumi, savukārt CAF pats pern septembrī paziņoja, ka līgums ir spēkā un darbojas.


Pilnu interviju CAF: līdzīga attieksme nav bijusi nevienā citā valstī un rakstu Miljonu epopejas grēkāzis nav atrasts lasiet 16.septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē