Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rajevskis: Saskaņai/GKR nav pamata gulēt uz lauriem

Pašvaldību vēlēšanās Rīgā lielāko vēlētāju atbalstu saņēmušajam politiskajam spēkam Saskaņa/Gods kalpot Rīgai (Saskaņa"/GKR) nav nekāda pamata "gulēt uz lauriem", aģentūrai LETA teica sabiedrisko attiecību aģentūras "Mediju tilts" līdzīpašnieks, politologs Filips Rajevskis.

Viņš skaidroja, ka kopumā Saskaņa/GKR šajās vēlēšanās piedzīvojusi ievērojamas izmaiņas, kas nav bijušas uz labo pusi. Pašreizējam Rīgas domes vadošajam politiskajam spēkam būtu vērts analizēt šo iznākumu kontekstā ar paveiktajiem un nepaveiktajiem darbiem iepriekšējo četru gadu laikā. Par to liecina arī pārējo partiju iekļūšana Rīgas domē.

Lūgts komentēt skaitliskās izmaiņas no Saskaņas un GKR iekļuvušo deputātu rindās, Rajevskis atzīmēja, ka patlaban nevarot teikt, piemēram, ka Saskaņa izstumtu no domes GKR, neskatoties uz to, ka GKR deputātu vietu skaits samazinājies no 16 uz 11, bet Saskaņas deputātu skaits no 23 uz 21.

"Ar šādu deputātu skaitu GKR joprojām saglabā otras lielākās frakcijas pozīciju. Šīs skaitliskās izmaiņas neliecina, ka Saskaņa izstumj GKR no domes. Abas partijas tomēr darbojās un darbojas kopā," norādīja Rajevskis.

Jau ziņots, ka Saskaņa/GKR saņēmusi 50,85% atbalstu, kas nozīmē, ka partiju apvienība nākamajā Rīgas domes sasaukumā iegūs 32 deputātu mandātus, liecina vēlēšanu provizoriskie rezultāti.

Rīgas domē kopā ar Saskaņu/GKR ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem - Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Latvijas attīstībai (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, NA ar 9,24% atbalstu un Vienotības ar 6,26% atbalstu. Atbilstoši šādam balsu sadalījumam LRA un LA saraksts Rīgas domē saņems deviņus deputātu mandātus, JKP - deviņus mandātus, NA - sešus mandātus, bet Vienotība - četrus, liecina vēlēšanu provizoriskie rezultāti.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē