Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rajevskis par Straujumu: Kļūdas komunikācijā nedrīkst būt premjera preču zīme

Pašlaik valdības vājākais posms ir pati Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), kurai aizvien trūkstot politiskā tvēriena, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam _Rīta Panorāma _norādīja politologs Filips Rajevskis. Viņš arī ļoti kritiski izteicās par premjeres publisko komunikāciju, norādot, ka kļūdas ir pieļaujamas, taču Straujumas gadījumā tā esot ikdiena.

"Lai ieņemtu Ministru prezidetna amatu, tev jābūt politiķim, tev tomēr jāiziet caur politiskās atlases dzirnām. Tad tu iemācies veidot politiku un saproti, ka katram vārdam, ko saki, ir liels svars. It īpaši, ja runājam par Ministru prezidenta vārdu. Tas nav apgūts. Mēs redzam, ka viņa [Straujuma] mētājas. Vienu dienu viena ziņa, otru dienu - es esmu pārdomājusi. Labi, tā var vienreiz kļūdīties, labi, divreiz, bet tā nedrīkst būt tava preču zīme, tavs zīmols," komentēja Rajveskis, norādot, ka komunikācijas kļūdas Straujumas gadījumā esot ikdiena.

Taujāts par valdības krišanu, politologs pauda, ka šajā Ministru kabineta sastāvā nomaiņas gēns jau bija iebūvēts veidošanas laikā: "Domāju, ka šī valdība iebūvēja sev nomaiņas gēnu jau tad, kad tika veidota. Nu - uztaisīsim uz Eiropas prezidentūru. Prezidentūra beidzās, tagad kopš tā brīža arī visu laiku dzirdam, ka valdība tā kā mainīsies, tā kā nē... Domāju, šis gēns nepatīkami strādā pašai valdībai. Arī premjerministre sākotnēji, pirms prezidentūras un pēc vēlēšanām, domāja vienu, bet pēc prezidentūras viedoklis ir mainījies - ka tomēr šo Ministru prezidenta amatu būtu forši saglabāt, tā kā iepaticies... Tā slodze, kas bija ar prezidentūru, arī ir no pleciem nost, taču nē - sāk atgādināt: "Mēs taču runājām, uz pusgadu...""

Viņaprāt, arī budžets un tā veidošanas process lielā mērā ir apliecinājums tam, ka šī valdība sevi ir izsmēlusi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē