Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rajevskis: Rasnačs ar skandālu par Stambulas konvenciju novērš uzmanību no citām problēmām

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) ar skandālu par pievienošanos Stambulas konvencijai apzināti novērš uzmanību no citām problēmām, pārliecināts politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Rrajevskis aģentūrai LETA pieļāva, ka skandāls par pievienošanos Stambulas konvencijai radīts apzināti, lai tādējādi novērstu uzmanību no neizdarībām tieslietu jomā, piemēram, maksātnespējas procesa administratoru darba sakārtošanas.

"Ja ļogās politiskās kājas, tad var radīt iespaidu, ka tas notiek nevis nepaveikto darbu, bet gan ideoloģisko domstarpību dēļ," norādīja Rajevskis.

Politologs uzsvēra, ka Rasnačam tāpat kā iepriekšējiem tieslietu ministriem nav veicies dažādu nozares sakārtošanas darbu veikšanā, tomēr pašreizējais skandāls liecina par vēlmi "skaļāk iezīmēt savu teritoriju".

Rajevskis norādīja, ka izvēlētais domstarpību temats ļauj vaļu dažādām interpretācijām, jo temats, kas skar Stambulas konvenciju, ir diezgan abstrakts.

Politologa ieskatā, Rasnača rīcība nevarētu sašūpot valdības stabilitāti vai arī saskatāmā nākotnē dienaskārtībā izvirzīt jautājumu par jaunu tieslietu ministru.

Jau ziņots, ka valdība šodien pēc diskusijām, kurās izskanēja arī savstarpēji pārmetumi, atbalstīja Stambulas konvencijas ratificēšanu un parakstīšanu.

Parakstot konvenciju, tai tiks pievienota deklarācija, kurā Latvija paziņos, ka piemēros konvenciju atbilstoši Latvijas Satversmē noteiktajiem principiem un noteikumiem.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

    Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

    Dienas komentārs

    Vairāk Dienas komentārs


    Latvijā

    Vairāk Latvijā


    Pasaulē

    Vairāk Pasaulē