Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rasnačs: Ir pieteikts karš ekonomiskajiem un finanšu noziegumiem

Tā dēvētajai Trasta komercbankas maksātnespējas administratoru lietai līdzīgu epizošu nākotnē būs vairāk, jo "policijā tiek mobilizēti tie spēki, kas var kvalitatīvi, profesionāli izmeklēt ekonomiskos noziegumus", LNT raidījumā 900 sekundes sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

Ministrs, atbildot uz jautājumiem par pagājušajā nedēļā maksātnespējas procesa administratoriem piemēroto apcietinājumu, skaidroja, ka šāds drošības līdzeklis, visticamāk, saistīts ar liecinieku un cietušo aizsardzību un lai pierādījumu vākšanas kvalitāte būtu pietiekami augstā līmenī. 

Rasnačs sacīja, ka 17.maijā notikušajā Noziedzības novēršanas padomes sēdē, kurā piedalījās Ministru prezidents, ministri un tiesībsargājošo iestāžu vadītāji, "augstākajā līmenī tika pieteikts karš ekonomiskajiem un finanšu noziegumiem".

Ministrs arī atklāja, ka augstākajā riska pakāpē ir 30 administratori. "Runājot par šiem 30 maksātnespējas administratoriem, kuri ir šajā augstajā riska grupā, tad viņiem būs ļoti problemātiski turpināt savu darbu," sacīja Rasnačs.

Ministrs norādīja,ka ir četri veidi, kā maksātnespējas administratori var zaudēt amatu. Viens veids, ja administrators pats atsakās no amata. Otrs, ja spēkā stājies notiesājošs spriedums. Trešais - disciplinārlietu komisijas lēmums, bet ceturtais - eksaminācijas komisijas noteiktie filtri.

Jau vēstīts, ka tiesa 9.jūnijā piemēroja apcietinājumu maksātnespējas procesa administratoriem Naurim Durevskim un Mārim Sprūdam, kā arī Ilmāram Krūmam un finansistam Jorenam Raitumam. Pēdējais pirmdien gan tika atbrīvots.

Top komentāri

Nu gan samelojās!
N
SIA "Euro-Auto" jau gadu nemaksā darbiniekiem sociālo nodokli un pusgadu arī algas darbiniekiem. Valsts darba inspekcija to zin un nekā nedara, jo saimniekiem ir aizsardzība no politiķu puses. Lūk tā, tieslietu ministr!
Bez komentāriem!
B
Ilmārs Krūms Individuāli praktizējošs zvērināts advokāts Strēlnieku iela 9 - 7, Rīga, LV-1010, t. 67812050, m. 29210068 Zv. adv. palīgs: Nauris Durevskis Gaidis Bērziņš Individuāli praktizējošs zvērināts advokāts Strēlnieku iela 9 - 7, Rīga, LV-1010, t. 67812050, m. 29221371
Cik uzskatāmi un vienkārši!
C
Pat tad, ja šī ekonomisko noziegumu apkarošana ir tikai politisko klanu savstarpējās cīņas izpausme, redzam, ka karš ar ekonomiskajiem noziegumiem ir tikai "politiskās gribas" jautājums. Ja politiķi grib, tad šī cīņa notiek, bet, ja politiķi negrib, tad šī cīņa nenotiek. Tad, kad visa elite vienosies - nečakarējamies un nečakarējam valsti un vienojammies cīņai pret ekonomiskajiem noziegumiem, tad Latviju piemeklēs strauja izaugsme - būs nauda gan veselības aprūpei, gan policistiem, gan ugunsdzēsējiem, gan skolotājiem. Īsāk sakot, politiskais "dīla" rezultātu pašas no sevis atrisinātos vesela kaudze problēmu. To arī vēlu savai valstij nākošā gada apaļajā dzimšanas dienā. Daudz baltu dieniņu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē