Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rasnačs: Lindermans negribot apvienojis Latvijas pilsoņus

Biedrības Dzimtā valoda līderis Vladimirs Lindermans ar savu ierosināto referendumu par valsts valodas piešķiršanu krievu valodai panācis pilnīgi pretēju rezultātu iecerētajam, aģentūrai LETA atzina Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), komentējot jaunākos provizoriskos tautas nobalsošanas rezultātus.

Rasnačs norādīja, ka Lindermans "ar saviem sliktajiem darbiem" panācis divus labumus - vājinājis "Saskaņas centru", kā arī devis iespēju Latvijas pilsoņiem būt vienotiem un aizsargāt savu valsti.

"Beidzot Latvijas pilsoņi ir parādījuši savu vienotību, atnākot uz referendumu un parādot, ka viņiem savas valsts pamati ir vērtība un ka viņi to uzskata par galveno," teica VL-TB/LNNK politiķis.

"Jebkurā gadījumā Lindermans ir izdarījis "lāča pakalpojumu" tiem Latvijas pilsoņiem, kas parakstījās referenduma ierosināšanai. Parakstoties ir panākts gluži pretējais - Latvijas pilsoņi ir mobilizēti būt vienotiem un aktīviem, un samazinājušies savstarpējie kašķi. Sajūtot reālu apdraudējumu, Latvijas pilsoņi vienojās," norādīja Rasnačs.

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) atzīmēja, ka šim referendumam vispār nebūtu vajadzējis notikt, tomēr pauda gandarījumu, ka iedzīvotāju aktivitāte bijusi pietiekami liela un ka pausts atbalsts latviešu valodai kā vienai no pamatvērtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē