Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Rīgas pils remontdarbi ieilgs par pusgadu

Pagājušajā nedēļā notikušā ugunsgrēka dēļ Rīgas pils remontdarbi ieilgs par pusgadu, trešdienas rītā intervijā Latvijas Radio atzina Rīgas pils remontdarbu projekta vadītājs Bruno Fibigs.

Kā ziņots, ugunsgrēks Rīgas pilī sākās ceturtdienas vakarā un turpinājās visu nakti uz piektdienu. Kopumā ugunsdzēsēji darbu Rīgas pilī beidza vien pēc 16 stundu ilga darba. Ugunsgrēks izcēlās brīdī, kad remontdarbi pilī vairs nenotika.

Viņš norādīja, ka pagaidām nav skaidrs, kuras konstrukcijas būs jāmaina remontdarbu laikā. Tomēr, visticamāk, ka uguns nodarītā posta likvidēšanai būs nepieciešami vairāki miljoni latu.

B.Fibigs skaidroja, ka vēja un citu apstākļu ietekmē uguns ātri pārvietojās pa pils jumtu un bēniņiem, vienlaikus ar atsevišķiem izņēmumiem neieejot ēkas telpās. Visvairāk ugunsgrēkā ir cietusi Baltā zāle, kur skarts ir ne tikai jumts, bet arī griesti.

Viņš uzsvēra, ka patlaban vissvarīgākais uzdevums ir radīt jumtu jeb pārsegu, kas pasargātu pili no lietus ietekmes.

Patlaban ir izskanējušas trīs versijas, kādēļ ugunsgrēks varēja notikt: ļaunprātīga dedzināšana, kļūme elektroinstalācijā un kļūme elektroinstrumentu griešanā. Tiesa, ugunsgrēks ir sācies zonā, kur remontdarbi nav notikuši. "Pagaidām es varu nosvērties uz jebkuru no šīm versijām," teica Fibigs. Iespējams, ka jau šonedēļ varētu kļūt zināms policijas un ugunsdzēsēju veiktās ekspertīzes rezultāts, kurā arī būs norādīti ugunsgrēka cēloņi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē