Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Rinkēvičs: Eiropas valstīm jāpalielina aizsardzības izdevumi

Eiropai ir svarīgi pildīt Velsas samitā dotos solījumus, kas pieņemti par vienlīdzīgu ieguldījumu sloga sadalījumam starp sabiedrotajiem, piektdien, piedaloties NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē, norādīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija ļoti nopietni attiecas pret apņemšanos palielināt aizsardzības budžetu, un informēja par Latvijas ieguldījumu aizsardzības spēju attīstīšanā, kas 2018. gadā sasniegs 2% no iekšzemes kopprodukta.

Sanāksmes laikā Rinkēvičs arī pateicās sabiedrotajiem par karavīru nosūtīšanu uz Baltijas valstīm un Poliju, kas uzskatāmi apliecina NATO solidaritāti.

Diskusijā par NATO attiecībām ar Krieviju ministrs aicināja turpināt divu ceļu pieeju – atturēšanu un iesaistīšanos dialogā. Sadarbības atjaunošana ar Krieviju iepriekšējā līmenī ir tieši pakārtota Krievijas starptautisko saistību, tostarp Minskas vienošanos nosacījumu, izpildei, pauda Rinkēvičs.

 

 

Top komentāri

Tine
T
Lai izpilditu NATO prasibas par 2% ieguldijumu tas nozime, ka Latviaj ir javeic pamatiga pienemto likumu revizija ar merki iznemt no siem likumiem visas privlegijas, lielas algas, pensijas kadas sajos likumos ir iestardajusi Latvijas prezidneti, ministri, ieredni, deputati, lai apmierinatu sasv alkatigas rikle sun zemisko egoismu uz Latvijas valsts un tautas rekina. Nevienu eir nedrikst nonemt no naudas kura ir paradzet aizglitibai, veseliba, labklajibai, jo Latvija svalsts iedzivotaji ES ir pasi nabadzigakie cilveki, kuri 26. gadus, lielaka dala, dzivo neiedomajama nabadziba, pusbada. Vai Rimsevic vispar zina to, ka Latvija 80% iedzivotaju dzivo zem iztikas minimuma 380 eiro/menesi, sada noteikta zema iztikas minimuma nav noteikta neviena ES valsti, ja kas?
juris
j
Ists idiots !!!!!
Justs
J
Rimsevic, Latviajs prezidentiem ir janonem dargie dzivokli un visa veida privlegijas, nepelniti leilas pensijas, Latviajs ministriem, ieredniem, Saeimas deputatiem ir janonem visas privlegijas un ir vinu algas jasamazina par 70- 90%, jo nav normali ka saja nabadzigaj, neizdevusajaas valsti Latvija ministri, algas sanem 3 000 - 4 000 eiro meneis, bet latvija pensionari par muza darbu ar darba stazu 30, 40, 50 gadi sanem niecigas 300 eiro menesi pensijas, ar kuram nav iespejams izdizvot un latvija ir noteikt anesamergi zem aminimala alga 380 eiro. Kapec Rinkevic, lidz sim nav atcelts Latvija pienemtais, komuinistu Kalnietes un Riekstina izlobetais likums, Par diplomatu zidienas pensijam??? Latviajs valdiba 26. gadus izlaupa latvijas valsti un apzog latviesu tautu, baida latviesus ar krievu iebrukumu, bet tai pat laiak sis vadiba nekaunigi izlaupa latvijas valsti un apzog, zinicin alatvieus tautu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē