Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rinkēvičs: Latvija un Austrija ir līdzīgās domās par ES paplašināšanos

Ceturtdien Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) Vīnē tikās ar Austrijas federālo Eiropas, integrācijas un ārlietu ministru Sebastiānu Kurcu, kuras laikā pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē līdzšinējo veikumu un ES tālāko paplašināšanos, portālu Diena.lv inoformēja Ārlietu ministrijā (ĀM). 

Ārlietu ministri sarunā vērsa uzmanību uz ES paplašināšanās politiku, kas skar Rietumbalkānu reģionu. Atsaucoties uz neseno vizīti Bosnijā un Hercegovinā, Rinkēvičs pauda pārliecību, ka Bosnijas un Hercegovinas vadībai būtu svarīgs turpmākais darbs pie sākotnējo reformu programmas izstrādes, jo īpaši attiecībā uz sociālekonomiskajām reformām un reformām valsts funkcionalitātes nodrošināšanai. Savukārt ES Padomes secinājumiem par Maķedoniju ir jābūt sabalansētiem, kas tostarp iekļautu ES atbalstu turpmākajai valsts ES integrācijai.

Rinkēvičs pozitīvi novērtēja līdzšinējo Latvijas un Austrijas aktīvo politisko un ekspertu līmeņa dialogu, kas ir izveidojies ekonomiskā, starptautisko organizāciju, izglītības, īpaši arodizglītības, un kultūras jomā. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka šāda sadarbība starp abām valstīm būtu jāpaplašina un jāturpina.

„Rīgas samita deklarācijas sagatavošanas kontekstā nepieciešams rast sapratīgu kompromisu, ņemot vērā, ka deklarācija ir Eiropas Savienības politikas dokuments. Visas Eiropas Savienības interesēs ir, lai līdz Rīgas samitam vairumā dalībvalstus būtu pabeigta Asociācijas līgumu ratifikācija. Tādēļ ceru, ka Austrija būs beigusi ratifikācijas procesa iekšējās procedūras,” pauda Latvijas ārlietu ministrs.

Rinkēviča tikšanās ar Austrijas kolēģi notika Latvijas prezidenta Andra Bērziņa vīzītes Austrijā ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē