Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 12. jūnijs
Nora, Lenora, Ija

Rosina liegt izmantot deklarēto dzīvesvietu atšķirīgas maksas noteikšanai sabiedriskajā transportā

Partijas Vienotība Saeimas frakcijas deputāti rosina ar likumu liegt izmantot iedzīvotāju deklarēto dzīvesvietu kā iemeslu atšķirīgas braukšanas maksas noteikšanai sabiedriskajā transportā.

Šādas izmaiņas paredzētas Saeimā iesniegtajos grozījumos Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā, portālu Diena.lv informēja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

Rīgā kā Latvijas galvaspilsētā koncentrēta nacionālā līmeņa valsts pārvalde, Rīga ir visas valsts kultūras, uzņēmējdarbības, ārstniecības un izglītības iestāžu centrs. Īstenojot ieceri par dārgāku braukšanas maksu galvaspilsētā nedeklarētajiem iedzīvotājiem, šīs Rīgas kā galvaspilsētas funkcijas tiktu ignorētas, nostādot nevienlīdzīgā situācijā ārpus Rīgas deklarētos Latvijas iedzīvotājus, kuriem nav citu alternatīvu Rīgā sniegtajiem pakalpojumiem, iesniegtos likuma grozījumus pamato Vienotība.

Latvija ir vienots veselums, Latvijas iedzīvotāju dalīšana "savējos" un "svešajos", pretnostatot Rīgu citiem Latvijas novadiem ir nepieņemama, uzskata Vienotība. Tāpat partija vērš uzmanību, ka centieni mākslīgi palielināt Rīgā deklarējušos iedzīvotāju skaitu ievērojami mazinās pārējo pašvaldību rīcībspēju.

Tas ir valstisks jautājums, un Rīgā deklarēto iedzīvotāju skaitu nedrīkst paaugstināt uz mazo pašvaldību izdzīvošanas rēķina. Rīgas ekonomiskās labklājības radīšanā piedalās visa Latvija, pauž Vienotība.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes deputātu vairākums pirmdien atbalstīja izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos, paredzot, ka no 2014.gada 1.janvāra Rīgā deklarētie iedzīvotāji par braucienu pašvaldības sabiedriskajā transportā maksās mazāk nekā pašlaik, bet visi pārējie maksās dubultā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas spēles ar nodokļiem

Pagājušajā nedēļā, kad sabiedrības uzmanība koncentrējās uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, izskanēja runas par iespējamo pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes paaugstināšanu

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē