Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rožukalne: Dimanta atbrīvošana ir ļoti nopietna indikācija

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas lēmums virzīt parlamentā lēmumu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāja Aināra Dimanta atbrīvošanu no amata ir ļoti nopietna indikācija, ka atsevišķi deputāti var vērsties pret neatkarīgu mediju regulatoru, aģentūrai LETA sacīja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) asociētā profesore, Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne.

"Notikušais atgādina lieku šovu," uzskata Rožukalne. "Bija ideja, ka jāatbrīvo, neskatoties ne uz kādiem argumentiem, un tas viss tā arī tika virzīts."

Rožukalnei pieņemtais lēmums bijis nepatīkams pārsteigums. "Neuzskatu, ka lēmums ir pietiekami pamatots gan no juridiskā viedokļa, gan saturiski," pauda Rožukalne. "Viss notika steigā, diskusijā, kurā netika uzskatīti par pamatotiem padomes iebildumi pret pārmetumiem."

Tāpat Rožukalne norāda, ka šī ir ļoti nopietna indikācija, ka atsevišķi deputāti var vērsties pret neatkarīgu mediju regulatoru. "Tas nozīmē, ka arī citu iestāžu darbiniekiem var notikt līdzīgi," piebilda Rožukalne.

Kā ziņots, ņemot vērā Saeimas Juridiskā biroja rosinājumu, komisija šodien nolēma sadalīt vairāku koalīcijas un opozīcijas politiķu iesniegto priekšlikumu par četru NEPLP locekļu atbrīvošanu no amata četros atsevišķos lēmumprojektos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē