Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

RS: Citās valstīs sistēma ir attaisnojusies

Pagaidām vēl ir par agru spriest, vai pašvaldības SIA Rīgas satiksme meitasuzņēmums _Rīgas acs _ir savu darbību attaisnojusi. Daudzās pasaules valstīs, kur ir ieviesta līdzīga sabiedriskā transporta integrētās kustības kontrole, pasažieru drošības un informēšanas sistēma, tā ir attaisnojusies, portālam Diena.lv sacīja Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis.

Kā vēstīts, Rīgas satiksme Rīgas acs pamatkapitālā savulaik ieguldījusi 20 000 latu. Kapitālsabiedrības mērķis ir ieviest sabiedriskā transporta integrēto informācijas sistēmu, kura sākotnēji nodrošinās transportlīdzekļu pārvietošanās monitoringu, maršrutu kustības grafika ievērošanas kontroli, transportlīdzekļu operatīvu vadību avārijas situācijās, sastrēgumstundās un gadījumos, kad tiem ir nobīdes no kustības grafika, kā arī citās ārkārtas situācijās.Tādējādi pasažieri būšot labāk informēti par situāciju sabiedriskā transporta līnijās, pārsēšanās iespējām citos transporta veidos vai maršrutos. Rīgas acs arī analizēšot datus SIA Rīgas satiksme iekšējai lietošanai.

Plānots, ka Rīgas acs projektu "atpelnīs" ar reklāmas ienākumiem. "Vai Rīgas acs sevi būs attaisnojusi, to vēl nevaram vērtēt. Tas būs iespējams tikai tad, kad sistēma būs ieviesta. Tad varēs saprast, vai ir attaisnots. Tas biznesa plāns liek domāt, ka no drošības sistēmas viedokļa tam būtu sevi jāattaisno," teica V.Zaķis.

''Šī projekta ieviešana plānota līdz 2013., 2014. gadam. Vairāki gadi vēl ir priekšā, un tas ir ļoti komplekss produkts," sacīja V.Zaķis. Piemēram, šobrīd zemo grīdu tramvajiem drošības sistēmas nav sasaistītas. Ieviešot integrēto sistēmu, informāciju varētu apkopot un apstrādāt dispičeru dienests.  

Jau ziņots, ka sabiedriskā transporta vadītājiem tiks veikta automātiska alkohola reibuma kontrole. Tiklīdz alkometrā tiks fiksēts konkrēts mērījuma slieksnis, automātiski tiktu liegta iespēja transportlīdzeklim pārvietoties un informācija tiks nodota dispečeru dienestam. "Kaut vai alkometru lieta - cilvēks grib vadīt autobusu, bet nelielas promiļu devas dēļ sistēma neļauj vadīt transportlīdzekli. Nezinu, vai šādu iegldījumu var izmērīt. Projekts strādā tajā brīdī," teica V.Zaķis.

Kā vēstīts iepriekš, Rīgas acs šogad plāno ieguldīt aptuveni 4,5 miljonus latu sabiedriskā transporta integrētās kustības kontroles, pasažieru drošības un informēšanas sistēmas ieviešanai. Rīgas acs drošības sistēmas ieviešanu nodrošinās par kredītlīdzekļiem.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē