Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Sabiedrībā pazīstami latgalieši neuzticas Lindermana aptaujas datiem par Latgales autonomiju

Sabiedrībā pazīstami latgalieši neuzticas partijas Par dzimto valodu! līdera Vladimira Lindermana publiskotajiem aptaujas datiem par Latgales autonomiju.

Pazīstamā latgaliešu dzejniece Anna Rancāne atzina, ka neesot nekādu pierādījumu tam, ka aptaujas rezultāti būtu ticami, kā arī izteica nepatiku par to, ka priekšvēlēšanu cīņā atsevišķi politiskie spēki sāk spekulēt ar tādām latgaliešiem svētām lietām kā valoda, kultūra un vēsture. "Jebkurš latgalietis jūt piederību Latgalei un Latvijai, un es nesaprotu, kā kaut kāds cittautietis var mēģināt izlemt latgaliešu likteni viņu vietā,'' pauda sašutumu Rancāne.

Līdzīgu viedokli pauda arī viens no lielākajiem Latgales un Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem - AS "Preiļu siers'' valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts. "Es gribētu zināt, kas un kā ir veicis šo aptauju, pretējā gadījumā man ataust atmiņā pazīstamais stāsts par to, ka ir meli, ir lieli meli un ir statistika,'' ironizēja Šņepsts. Runājot par autonomiju, uzņēmējs uzsvēra, ka valsts pamats ir nevis politika, bet gan ekonomika, kas Latvijā jau tā ir salīdzinoši maza, tādēļ cerēt, ka dalīšanās dēļ varētu tikt panākti uzlabojumi, ir naivi. Lindermana paziņojumi par Latgales autonomiju, pēc Šņepsta domām, ir nekas cits kā priekšvēlēšanu cīņa.

Aptaujas datiem par Latgales autonomiju neuzticas arī pazīstamās latgaliešu grupas Borowa MC līderis Aigars Runčis. Lai aptaujas dati būtu ticami, tā ir jāveic atbilstoši noteiktām prasībām, pretējā gadījumā savāktā informācija nebūs ticama. "Var jau veikt aptauju par Latgales autonomiju savu domubiedru vidū, bet tās rezultāti neatspoguļos pašu latgaliešu nostāju," pārliecināts Runčis.

"Latgales glābšanas tēma pēdējā laikā daudziem politiķiem ir kļuvusi par populāru tēmu, par to liecina arī biežās ministru vizītes Latgalē, tuvojoties vēlēšanām. Domāju, ka arī Lindermana izspēlētā Latgales autonomijas kārts ir nekas vairāk, kā kārtējais mēģinājums iesaistīt Latgali priekšvēlēšanu spēlītēs un intrigās, un šeit nav nekā kopīga ar mēģinājumu reāli palīdzēt Latgalei,'' uzskata gados jaunais mūziķis.

Kā ziņots, saskaņā ar partijas Par dzimto valodu! veiktās aptaujas rezultātiem Latgales autonomiju it kā ir atbalstījis 61% iedzīvotāju, 10-11% iedzīvotāji drīzāk esot par. Pēc Lindermana teiktā, aptaujāti esot 892 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē