Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

SC deputāts Ņikiforovs : Pastāv interešu konflikta risks

Ņikita Ņikiforovs (Saskaņas Centrs) bija vienīgais Saeimas deputāts, kas balsoja pret Grozījumiem Saeimas kārtības rullī, tādejādi neatbalstot atklātas balsošanas ieviešanu par vairākām amatpersonām, par kuru apstiprināšanu līdz šim balsoja aizklāti.

Viņš savu nostāju pamato ar to, ka Saeimai atklāti balsojot par atsevišķām amatpersonām, nākotnē var rasties interešu konflikts.

"Pirmkārt tāda amatpersona, par kuru balsojot var rasties interešu konflikts, ir Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs. SAB taču lemj par to, vai deputātam ļaut piekļuvi valsts noslēpumam un vadītājs to paraksta," norāda Ņ. Ņikiforovs.

Viņš tāpat uzskata, ka otra kategorija, par kuru tomēr esot jābalso aizklāti, ir tiesneši. "Ja deputāts balso par tiesneša apstiprināšanu, bet vēlāk ar viņu tiekas tiesā, manuprāt, tas uzskatāms par interešu konfliktu un var radīt problēmas," saka SC deputāts.

Ņ. Ņikoforvs gan norāda, ka viņam neesot iebildumi pret caurspīdību pārvaldē, bet, balsojot par abām minētajām grupām, pastāv paaugstināts interešu konflikta risks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē