Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Seile: Vai mums pietiek tikai ar to, ka starptautiski izglītība Latvijā vērtēta kā laba?

Latvijā nav viennozīmīga redzējuma par to, cik laba ir izglītības kvalitāte un kā vērtējams pedagogu darbs, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

"Šādi domājot man ir radusies pārliecība, ka Latvijā nav viennozīmīga redzējuma par to, cik laba ir izglītības kvalitāte. Jā, ir starptautiski pētījumi, kas apliecina, ka tā ir laba, bet ir jautājums vai mums ar to pietiek," jautāja Seile.

Šāda redzējuma trūkums pēc ministres domām rada neskaidrības un pat robus kopīgajā sistēmā, jo visu nenosaka tikai augšas, bet kopīga sadarbība ar visām iesaistītām pusēm, tādējādi pieliekot lielākas pūles izglītības sistēmas reformēšanai.

"Protams, sākumā nepieciešams redzējums un tikai tad kopīga visu pušu sadarbība, kas līdz šim ministrijai ar sociālajiem partneriem ir bijusi fragmentāra, lai gan ir arī labie piemēri," atzina ministre.

Tajā pašā laikā ir arvien lielāka izglītības kvalitātes atšķirība ministres skatījumā veidojas starp lielajām un mazajām skolām. Viņa arī norādīja, ka valstī ar tik izkliedētu iedzīvotāju skaitu, kāds tas ir Latvijā, visus bērnus nevarēs salikt lielajās skolās.

Ministre uzsvēra, ka izglītības sistēmā problēma ir gan skolotāju algas, gan arī solījumi, kas viņiem ir doti. Seile atzina, ka priekšvēlēšanu periodā solītais pielikums 10% pie algas skolotājiem nebūs. Vienlaikus viņa pauda, ka pedagogi ir gatavi kompromisiem šajā jautājumā.

Tāpat ministre apstiprināja, ka neplāno demisionēt. Viņa uzsvēra, ka iepriekš dzirdētā informācija par viņas iespējamo demisiju nav bijusi pareiza.

"Ja es darbu ministrijā neuzskatītu par iespējamo misiju, šim amatam nekad nebūtu piekritusi," sacīja Seile.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē