Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Šimkus: Bērni skolās jāmāca tikai latviešu valodā

Dienai atzina pianists Vestards Šimkus, nākotnē viens no svarīgākajiem jautājumiem esot par skolēnu simtprocentīgu apmācību latviešu valodā. "Pretējā gadījumā par nodokļu maksātāju naudu tiek audzināta nākamā "piektā kolonna"," teica pianists.
"Procentuālais aspekts lieliski pierādīja, cik Latvijā ir patriotiski un pretvalstiski domājoši pilsoņi," referenduma rezultātus vērtēja V.Šimkus. 

Lai arī esot prieks par lielo pilsoņu aktivitāti un to, ka "par" balsojušo skaits esot mazāks par krievvalodīgo skaitu Latvijā, viņaprāt, nākotnē svarīgi esot risināt integrācijas jautājumus. 

"Ceru, ka skolu jautājums tiks aktualizēts," sacīja V.Šimkus, uzsverot, ka, lai arī ikdienā ikviens Latvijā var runāt, kā vēlas, "pilsonības iegūšanai jābūt latviešu valodas un Latvijas vēstures zināšanām, tam jāpaliek nemainīgam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē