Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Spēļu biznesa asociācija: Rīgas domes iecerētā spēļu zāļu aizliegšana vēsturiskajā centrā grauj uzņēmējdarbības vidi

Vakardien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē atbalstītais priekšlikums par spēļu zāļu aizliegšanu Rīgas vēsturiskajā centrā, ko paredz arī Augstākās tiesas (AT) blakus lēmums, grauj uzņēmējdarbības vidi, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Spēļu biznesa asociācijas padomnieks Arnis Vērzemnieks.

Tas nozīmējot, ka uzņēmējiem neesot iespējams domāt par jebkādu investīciju aizsardzību, tiesisko paļāvību un biznesa plānošanu ilgtermiņā.

"Ar šo soli Rīgas dome principā iznīcina legālu nozari, kurā nav ēnu ekonomikas un kura, rēķinoties ar normatīvā regulējuma stabilitāti, ir veikusi milzīgas investīcijas, lai nodrošinātu valsts uzraudzības prasību - līdz 2019. gadam spēļu automātu saslēgšanu vienotā tīklā," atzīmēja Vērzemnieks.

Lūgts komentēt iespējamās spēļu zāļu slēgšanas sekas, LSBA padomnieks teica, ka tas rezultēsies nodokļu ieņēmumu kritumā par vismaz četriem miljoniem eiro. "Bet kopā ar Finanšu ministrijas (FM) nodokļu reformas piedāvājumu valsts budžets zaudēs vismaz desmit miljonus eiro," sacīja asociācijas pārstāvis.

Vērzemnieks piebilda, ka nozare izmantos visas iespējamās savu tiesību aizsardzības prasības.

Kā ziņots, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti pirmdienas sēdē atbalstīja spēļu zāļu aizliegšanu Rīgas vēsturiskajā centrā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Komitejas ārkārtas sēdē deputāti vienbalsīgi atbalstīja Rīgas domes lēmuma projektu par pašvaldības rīcību, kas būšot vērsta uz to, "lai izpildītu Augstākās tiesas 2017.gada 24.februāra blakus lēmumu lietā par atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Rīgā, un sakārtotu Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritoriju atbilstoši saistošo noteikumu "Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi" prasībām".

Februāra beigās AT uzlika par pienākumu Vides un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un Rīgas domei trīs mēnešu laikā sniegt AT informāciju par veiktajām darbībām spēļu zāļu atļauju sakārtošanā.

AT vērsa VARAM un Rīgas domes uzmanību uz Rīgas domes bezdarbību, neizmantojot ar likumu piešķirtās tiesības, lai veicinātu pašas izdoto noteikumu prasību ievērošanu. VARAM un Rīgas domei uzlikts pienākums trīs mēnešu laikā sniegt AT informāciju par veiktajām darbībām spēļu zāļu atļauju sakārtošanā atbilstoši RD saistošajiem noteikumiem "Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi".

AT blakus lēmums attiecās uz Administratīvās apgabaltiesas 2015.gada 9.marta spriedumu, ar kuru noraidīts pieteikums par labvēlīga administratīvā akta izdošanu - atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Aleksandra Čaka ielā 39. AT ar blakus lēmumu to atstāja negrozītu.

Iepriekš ar Rīgas domes lēmumu tika atteikts izsniegt pieteicējai - SIA NB - atļauju spēļu zāles atvēršanai Rīgā, Aleksandra Čaka ielā 39. Lēmums pamatots ar apstākli, ka minētā vieta ir pielīdzināma Azartspēļu un izložu likumā norādītajām vietām, kur azartspēles nav atļauts organizēt.

Tāpat vēstīts, ka iepriekš FM saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem nosūtījusi nodokļu reformas pamatnostādnes jeb "Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2018.-2021.gadam" projektu.

Nodokļu reforma paredz ieviest divas IIN pamatlikmes - 20% ienākumiem līdz 45 000 eiro gadā un 23% ienākumiem virs 45 000 eiro gadā. Iecerēts būtiski paaugstināt ar IIN neapliekamo diferencēto minimumu uz 250 eiro mēnesī. Reforma paredz arī paaugstināt atvieglojumu par apgādībā esošām personām no 175 uz 250 eiro mēnesī. Reforma paredz arī daudzas citas izmaiņas.

Tās ieviešanas rezultātā radušos nodokļu ieņēmumu zudumus iecerēts kompensēt ar akcīzes nodokļa celšanu degvielai, cigaretēm un alkoholam.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
blablabla... to jau īsti nevar saukt par biznesu. vajag nodarboties ar kautko jēdzīgu, kautko, kas rada pievienoto vērtību, nevis vienkārši prasti iztīrīt kabatas cilvēkiem, tad nebūs jāraud.. tie, kas kāpņutelpās aptīra cilvēkus arī nevar plānot savu biznesu ilgtermiņā, jo jebkurā brīdī var sanākt atrauties pa muti no kāda stiprāka.
JurisF
J
Jā, lombradiem arī kirdik
Peksis
P
Nu baigā uzņēmējdarbība! Cik ģimeņu aiziet postā no šīs uzņēmjadarbības dēļ! Visas varētu aizklapēt, vai pārcelt uz kādu Latvijas nomali, lai biezie brīvdienās brauc tusēt, nevis algas dienā nabags nospēlē visu algu, cerot uz lielo laimestu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē