Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Sprūdžs: Latgalē galvenā problēma ir nodarbinātība

Valdības darba grupa vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža vadībā izstrādājusi Latgales attīstības plānu un otrdien to iesniegs Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim. Latgales attīstības plāna izstrāde tika iekļauta valdības rīcības plānā, lai risinātu ilglaicīgo negatīvo ekonomisko, sociālo un demogrāfisko tendenču kopumu Latgales reģionā. 

E.Sprūdžs otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio norādīja, darba grupa saņēmusi pāri par 300 dažādu organizāciju, uzņēmumu un individuālu personu priekšlikumus.

Viņš uzsvēra, ka Latgalē jāattīsta uzņēmējdarbība un valsts uzdevums ir radīt tam apstākļus, dot grūdienu vajadzīgajā virzienā, bet tie nebūs nekādi radikāli priekšlikumi no Rīgas puses.

E.Sprūdžs norādīja, ka nav plānots teikt priekšā radikālus risinājumus Latgales labklājības uzlabošanai, bet ar "maziem darbiņiem" panākt bezdarba samazināšanos, jau skolās izglītot jauniešus uzņemējdarbībā. Viena no pārliecinošākajām idejām ir visu veidu uzņēmējdarbības mācīšana jauniešiem skolās. Uzņēmējdarbība ir reāla problēma Latgalē, norādīja ministrs. Pēc viņa teiktā, Latgalē ir tikai vidēji trīs uzņēmumi uz simts cilvēkiem, kamēr citviet tas ir krietni vairāk, piemēram, galvaspilsētā tie ir pat 19 uzņēmumi uz simts cilvēkiem, bet visā Latvijā kopumā - vidēji septiņi uzņēmumi uz simts cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē