Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Straujuma: jāpalielina Latvijā ražoto lauksaimniecības un zivsaimniecības produktu eksporta apjoms uz Azerbaidžānu

No 6. līdz 9. jūnijam zemkopības ministre Laimdota Straujuma dosies darba vizītē uz Azerbaidžānas Republiku, kur tiksies ar Azerbaidžānas lauksaimniecības ministru Ismetu Dursun Ogli Abasovu un ekonomiskās attīstības ministru Mustafā Šahinu, kā arī kopā ar Latvijas uzņēmējiem apmeklēs vairākus šīs valsts lauksaimniecības un zivsaimniecības produktu ražošanas uzņēmumus.

„Latvijas un Azerbaidžānas lauksaimniecības, zivsaimniecības un mežsaimniecības produktu tirdzniecības bilance Latvijai ir izteikti pozitīva, tas ir, eksportēts tiek vairāk, nekā importēts. Latvija ir ieinteresēta palielināt lauksaimniecības, zivsaimniecības un kokrūpniecības produktu eksporta apjomu uz Azerbaidžānu, jo patlaban Latvijas un Azerbaidžānas savstarpējās tirdzniecības apjomi ir relatīvi nelieli. Azerbaidžāna ir liela valsts ar lielu tirgu, tāpēc pastāv iespēja savstarpējās tirdzniecības apjomus palielināt. Esmu gandarīta, ka laikā kopš 2009. gada Latvijas eksports uz Azerbaidžānu konsekventi pieaug,” saka zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

2011.gadā uz Azerbaidžānu tika eksportēti Latvijas lauksaimniecības, zivsaimniecības un mežsaimniecības produkti par kopējo vērtību 8,6 miljoni eiro, bet Azerbaidžāna Latvijā importēja produktus par 0,9 miljoniem eiro. 2011. gadā lauksaimniecības produkcijas eksportā uz Azerbaidžānu dominēja piena, olu un medus grupas produkti – sviests, medus un piena pulveri. Kopā šie produkti veidoja 68 procentus kopējās eksporta vērtības uz Azerbaidžānu. Uz Azerbaidžānu Latvija eksportē arī dārzeņu un augļu izstrādājumus (konservus), gaļas un zivju izstrādājumus (konservus) u.c. produktus.

Lai veicinātu lauksaimniecisko tirdzniecību un investīciju piesaisti ar lauksaimniecību saistītajā uzņēmējdarbībā, zemkopības ministre Laimdota Straujuma un Azerbaidžānas lauksaimniecības ministrs Ismets Dursun Ogli Abasovs parakstīs abu valstu saprašanās memorandu par sadarbību starp abu valstu ministrijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē