Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Straujuma: Jauno valdību apstiprinās 4.novembrī

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pārliecināta, ka jauno valdību apstiprinās jau pirmajā 12.Saeimas sēdē, kas notiks 4.novembrī, trešdien vēsta LNT ziņu raidījums 900 sekundes.

"Līdz pirmajai parlamenta sēdei atlikušas divas nedēļas, kuru laikā starp topošās koalīcijas partijām tiks panākta vienošanās," norāda Straujuma un ir pārliecināta, ka jaunā valdība tiks  apstiprināta jau pirmajā 12.Saeimas sēdē.

Ministru prezidente savu redzējumu par atbildības jomām valdībā, valdības prioritātēm un plānotajiem darbiem plāno prezentēt arī Valsts prezidentam Andrim Bērziņam. 

"Svarīgi ir atrast pareizos ministrus, kas spēj nozares vadīt," turpina Straujuma. Par iespējamo izvirzīto amata kandidātu veselības ministra amatam Straujuma gan noklusē, atzīstot tikai to, ka "cilvēks ir no Iespējamās misijas."

Straujuma pieļauj, ka skaidrību ieviest varētu arī ministra amata pretendentu noklausīšanos par darāmajiem darbiem, tādējādi ieviešot līdzīgu sistēmu kā tas ir Eiropas Parlamentā (EP), kad tiek uzklausīti kandidāti uz komisāra amatiem.

"Šādu noklausīšanos, gluži kā tas ir EP, mēs vēlējāmies sarīkot jau pagājušajā nedēļā, taču apstākļi šādu aktivitāti veikt mums neļāva. Lai gan tas notiktu pirmo reizi, domāju, ka šādi rīkojoties tiktu nedaudz atvieglots valdības veidošanas darbs," atzina premjerministre.

Tomēr uz jautājumu, vai atlikušajās divās nedēļās paspēs šādu ministra amatu kandidātu noklausīšanos sarīkot, Straujuma atbildēja, ka noteikti varētu to paspēt, vismaz uzklausīt jaunos ministra amata kandidātus, nevis tos, kuri vēl arvien turpina veikt ministra amata pienākumus un cerams arī turpināšot jaunajā valdībā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē