Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Straujuma: Lielākā daļa bēgļu uzņemšanai paredzētā finansējuma būs Eiropas līdzekļi

Lielākā daļa bēgļu uzņemšanai paredzētā finansējuma būs Eiropas līdzekļi, intervijā telekanāla LNT raidījumam _900 sekundes _teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Viņa uzsvēra, ka iepriekš izskanējusī summa 16 miljoni būs jāpārskata. Viņasprāt Latvija var dzīvot taupīgāk. Precīzākas summas būšot zināmas 20. oktobrī.

Jau ziņots, ka saskaņā ar darba grupas aprēķiniem, lai Latvijā izveidotu un ieviestu patvēruma meklētāju integrācijas sistēmu, provizoriski būs nepieciešami aptuveni 16 miljoni eiro. Šī ir indikatīva summa, kur lielākā daļa būs no Eiropas Savienības patvēruma meklētāju un integrācijas fonda. Ja būtu jāuzņem vēl citi bēgļi, uz vienu cilvēku tērējamā summa nākotnē saruktu.

Saskaņā ar Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes lēmumu Latvijai no Itālijas un Grieķijas būs jāuzņem papildu 281 persona, kurai nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Šobrīd kopējais patvēruma meklētāju skaits, kas Latvijai būs jāuzņem divu gadu laikā, ir 531 persona. Par katru patvēruma meklētāju dalībvalsts saņems vienreizēju maksājumu 6000 eiro apjomā.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane uzsvēra, ka ir nepieciešama Mucenieku centra pārbūve, kas vajadzīgs ne tikai šiem bēgļiem, bet arī turpmākai bēgļu uzņemšanai. Viņa uzsvēra, ka šie 16 miljoni eiro nav domāti tikai pašu bēgļu izmitināšanai, bet gan sistēmas izveidošanai, kas darbosies arī nākotnē.

Valdībā bažas raisīja nepieciešamais jauno darbinieku skaits atbildīgajās iestādēs.

Ņemot vērā neskaidros jautājumus, tika nolemts, ka finanšu aprēķini no pašreizējā plāna jāizņem ārā un jāskata vēlreiz. Lai gan sākotnēji tika minēts, ka tas jādara 13.oktobra sēdē, izskanēja iebildumi, ka tas ir pārāk īss termiņš, tāpēc ministri vienojās, ka jautājumu skatīs pēc trīs nedēļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē