Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Strautmane: Jaunajam NEPLP sastāvam ir gan smadzenes, gan sirdsapziņa

Manā izpratnē un uztverē jaunais padomes sastāvs ir cerīgāks par iepriekšējo, tā par jaunievēlēto Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) portālam Diena.lv sacīja žurnāliste Baiba Strautmane. 
"Pazīstot vairāk vai mazāk, bet gandrīz visus jaunos padomes locekļus jau ilgstošu laiku, šis ir tas gadījums, kad es būtu gatava paļauties uz to, ka tie ir cilvēki, kuri tiešām grib izdarīt tā, lai būtu labāk," pauda B. Strautmane.

Iepriekšējā padomes sasaukumā, kā uzskata žurnāliste, bijuši gan tādi, kas neesot sapratuši "par ko ir stāsts" un tādi, kas rosījušies ļoti šaurās konkrētās interesēs, kas nebūt nesaskanēja ar plašākas sabiedrības interesēm. "Tā kā es domāju, ka šim sastāvam ir gan smadzenes, gan sirdsapziņa, kas ir ārkārtīgi svarīga kombinācija, manuprāt," uzsvēra B. Strautmane.

Viņa uzskata, ka padomes locekļu izvirzīšanas kārtībā pārāk vēlu parādījās konkrēti un izvērsti kritēriji, tomēr žurnāliste uzsver, ka šajā gadījumā būtiskākie kritēriji bija profesionalitāte un reputācija, kas Latvijas situācijā ir primāri. 

"Specifizēti kritēriji parādījās varbūt drusku par vēlu. Pārējā ziņā es tiešām uzskatu, ka procedūra bija kvalitatīvi par soli augstāk nekā visas līdzšinējās. Cilvēki tiešām tur varēja izvirzīt jebkuru, jebkuram bija iespējas izteikties, jebkuru uzklausīja, par jebkuru diskutēja un tad, protams, pēc tam ir balsošana," uzskata B. Strautmane.

Viņasprāt, padomes locekļu ievēlēšanas kārtībā no sabiedrības labuma viedokļa šoreiz ļāvusi nonākt pie daudz saprotamākiem padomes locekļiem, nekā tas bijis līdz šim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aicina bruņoties ar zināšanām

Drošības tematikai veltītajā portālā Sargs.lv ir atrodama informatīva rokasgrāmata Kā rīkoties kara gadījumā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē