Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sudraba: Īstā tirgošanas par prezidenta vietu vēl nav sākusies

"Tas ko var just ir ka deputāti vēlas ātrāk nokļūt brīvdienās," intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja Inguna Sudraba (NSL), viņasprāt "īstākā tirgošanās" sāksies, kad deputāti atgriezīsies no brīvdienām.  

"Laika vēl ir diezgan daudz," teica Sudraba, norādot, ka ar opozīciju, kurā atrodas No Sirds Latvijai konsultācijas notiek tikai tad, ja koalīcija pati iekšēji nespēj vienoties.  

Sudraba atklāja gan, ka NSL savu kandidātu visticamāk - "ja strādā skaudības principi – nedod Dievs atbalstīt opozīcijas kandidātu, tad cilvēks (kurš tiks izvirzīts - red.) tiks izķengāts vai kaut kā pazemots". Tāpēc viņa uzskata, ka cilvēki nevēlas tikt izvirzīti, ja nav garantijas par ievēlēšanu. 

Par Latvijas Reģionu apvienības publiski nosauktā Mārtiņa Bondara izredzēm viņa arī ir skeptiska. "Es domāju, ka ir vairāk kā skaidrs, ka viņš nekļūs par prezidentu," sacīja NSL līdere. Tomēr starp šobrīd nosauktajiem kandidātiem, Sudraba, lai gan neatklāja vārdus, redz personas par kurām viņam varētu balstot. 

Savukārt par tautas vēlētu prezidentu runājot, Sudraba saka, ka nepieciešams pakāpenisks darbs, lai visi nonāktu pie kopēja viedokļa. Šobrīd plānots uzsākt publisku diskusiju par tautas ievēlētā prezidenta pilnvarām. 

"Sabiedrībai ir svarīga tautas vēlētā prezidenta institūcija," sacīja politiķe, viņasprāt, cilvēki grib būt iesaistīti politiskajā procesā, viņi grib balsot par konkrētiem cilvēkiem, jo "sabiedrība vairāk uzticas individuāliem cilvēkiem nevis partijām".  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē