Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Tieslietu ministrs: Nebija īstais brīdis ministru algu celšanai, taču vienošanās jārespektē

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) uzskata, ka pašlaik nebija īstais brīdis, kad celt ministru algas, taču panāktā vienošanās ir jārespektē.

Politiķis norādīja, ka no likuma grozījumiem viņš atbalsta vienīgi kompensējošā mehānisma 50% apmērā no algas ieviešanu situācijām, kad ministri aizvieto savus kolēģus. Šādu lēmumu vajadzēja pieņemt jau sen, jo, aizvietojot kolēģi, ministra darbs prasa lielu un nopietnu atdevi.

Rasnačs šo viedokli pauda šorīt pirms vēl Saeima bija nobalsojusi par algu paaugstināšanu.

Kā ziņots, Saeima piektdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz nākamgad palielināt Ministru prezidenta, ministru, parlamentāro sekretāru, Saeimas frakciju un komisiju vadītāju algas.

Mainot likumu, nākamgad bruto algas palielinājums Ministru prezidentam, ministriem, parlamentārajiem sekretāriem, Saeimas frakciju un komisiju vadītājiem būs aptuveni 600 līdz 700 eiro, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Tāpat paredzēts noteikt, ka Ministru kabineta pārstāvji saņem piemaksu 50% apmērā no tam noteiktās mēnešalgas, ja papildus saviem tiešajiem amata pienākumiem aizvieto kādu prombūtnē esošu valdības pārstāvi. Šobrīd likums paredz šo piemaksu 30% apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē