Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Točs: Sabiedriskās domas līderi šodien ir partijas ar administratīvo resursu

Patiesībā līdz pašvaldību vēlēšanām ir palikuši mazāk nekā pieci mēneši, jo tās notiks 1. jūnijā. Ir partijas, kuras jau sen ir sākušas kampaņu. Ir partijas, kuras ir sākušas kaut ko līdzīgu kampaņai. Un ir partijas, kuras par to vēl tikai domā. Un šķiet, ka reitingi ir sākuši atklāt šo sakarību.

SC vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt 29% vēlētāju, liecina TNS Latvia un LNT raidījuma 900 sekundes veiktā aptauja. ParVienotību būtu gatavi balsot 10% respondentu, par NA - 9%, par ZZS - 6%, bet par Reformu partiju - 3% vēlētāju.

Latvijas faktu un SKDS veiktās aptaujas nerāda tik dramatisku atšķirību starp līderiem. Tomēr šī sabiedriskās domas momentfotogrāfija, kas ir TNS aptauja, manuprāt, korelē ar tiem pūliņiem, ko dažādas partijas iegulda vai spēj ieguldīt savās kampaņās.

Visas aptaujas parāda vienu tendenci - sabiedriskās domas līderi šodien ir partijas, kurām ir administratīvais resurss. Tas ir Saskaņas centrs (SC), kas ir pie varas Rīgā, un tā ir Vienotība, kurai ir valdība. Valda Dombrovska un Nila Ušakova publicitāte nav salīdzināma ne ar vienu citu. Šo iespēju sniedz amats.

Iespējams, tas liecina par politiskās reklāmas ierobežošanas pasākumu izgāšanos. Jo ar ko gan ir labāka administratīvā resursa izmantošana politiskās reklāmas vietā? Tā ir pat sliktāka, jo šķērdē nodokļu maksātāju naudu, bet amatpersonas pārvērš ākstos.

Nacionālās apvienības (NA) un ZZS reitings drīzāk norāda uz pastāvīgo elektorātu, nevis kampaņas aktivitātēm. Savukārt Reformu partijas (RP) reitings, neskatoties uz tās ministru ņemšanos, izsauc visdziļākās pārdomas, ilgstoši nekustot no 3% mirušā punkta.

Konkrētās vietās situāciju mainīs cilvēki sarakstos. Bet arī cilvēkus piesaistīt priekšrocība ir partijām, kurām ir administratīvais resurss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē