Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Točs: Spožs gājiens

Daudzcietusī Žaneta Jaunzeme-Grende noteikti nebija sliktākā ministre Valda Dombrovska valdībā. Taču viņa kļuva par pirmo ministri, kuras demisiju pieprasīja premjers Valdis Dombrovskis. Nekā varonīga šajā demisijas pieprasījumā nav. Tas notika izteiktā Dombrovska stilā, proti, elektroniski, jo acīmredzot nav drosmes paskatīties cilvēkam acīs.

Tomēr tas ir spožs gājiens. Vienotības valde ar to ir izsitusi zem kājām ķeblīti Nacionālajai apvienībai, liekot tai izskatīties pēc lupatas, nevis cēliem stingrās nostājas paudējiem.Ir pilnīgi skaidrs, ka lēmumam atlaist Žanetu Jaunzemi-Grendi nav nekāda sakara ar ministres savā amatā objektīvi padarīto. Izņemot to, ka viņas darba vērtējums sabiedrībā ir subjektīvi zems, kas palīdzēja viņu atlaist. Bet zems kādas personas vērtējums mūsu sabiedrībā ne vienmēr ir saistīts ar to, ko šis cilvēks ir vai nav izdarījis, bet to, kāda kampaņa pret viņu tiek organizēta vai kādas sabiedrisko attiecību kļūdas viņš pieļauj. Un Jaunzemes-Grendes atlaišana pat nav saistīta ar Žagara fanu kluba rosību.Žaneta Jaunzeme-Grende tika atlaista, lai pasargātu uzturēšanās atļauju programmu. Ne velti. Saskaņā ar Deloitte pētījumu tā valsts budžetā ir ienesusi 145 miljonus latu. Savukārt pienesums Latvijas ekonomikā no ieguldījumiem nekustamajā īpašumā ar mērķi saņemt uzturēšanās atļauju ir 325 miljoni latu. Kopējais šo investīciju pienesums tautsaimniecībai, ņemot vērā ar nekustamā īpašuma iegādi un ar investoru uzturēšanos Latvijā saistītos papildu izdevumus, ir 545 miljoni latu. Paredzamais kopējais guvums ekonomikai piecu gadu laikā no programmas uzsākšanas 2010.gadā ir 1,24 miljardi latu.Dažs smej, ka arī Dombrovsku ģimene caur sievas biznesu ir iesaistīta nekustamo īpašumu biznesā. Bet šoreiz jāsaka - labi, ka ir. Iespējams, ja Dombrovska sieva būtu iesaistīta metalurģijas, aviācijas biznesā vai vilcienu būvē, būtu attīstītas un glābtas, nevis gremdētas arī šīs nozares. Tagad labi, ka tiek glābta vismaz viena nozare, kas dod reālas darbavietas, jo dod pozitīvu grūdienu arī celtniecības un būvmateriālu ražošanas nozarēm.Savukārt Vienotība ir sevi pierādījusi kā patiesi izcilu taktisku spēlētāju. Jo tagad NA nevar izlēkt no valdības uzturēšanās atļauju dēļ. Tā to nevar izdarīt arī vēlāk, jo Jaunzemes-Grendes padzīšana ir nesalīdzināmi skaļāks notikums. Sabiedrība NA aiziešanu vienalga saistītu ar Žanetu Jaunzemi-Grendi, nevis uzturēšanās atļaujām, liedzot izskatīties varoņiem.Līdz ar to NA ultimāts ir pilnībā devalvēts. Tā var sēdēt valdībā, var atdot savu vietiņu ZZS. Šoreiz tā ir laba mācība NA demagoģiski nespēlēties ar svarīgiem jautājumiem tukša pompa dēļ, neesot gataviem savu viedokli jebkā aizstāvēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē