Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ušakovs: No deportācijām cieta ne tikai latvieši, bet arī krievi

No deportācijām Otrā pasaules kara laikā cietuši ne tikai latvieši, bet arī krievi, trešdien tiekoties ar Latvijā akreditētajiem vēstniekiem, sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Rīgas mērs uzrunā vēstniekiem norādīja, ka Rīgai ir ļoti svarīgi attīstīt tūrismu, taču, lai veicinātu viesu pieplūdumu, Latvijā nepieciešams veicināt sabiedrības saliedētību un integrāciju.

Ušakovs pievērsās vēstures jautājumiem, norādot, ka ir nepieciešams vairāk runāt par deportācijām Otrā pasaules kara laikā. "Daudzi domā, ka krievi deportēja latviešus, bet deportēti tika arī krievi, un arī viņi bija upuri," stāstīja Ušakovs. Viņš norādīja, ka skolās būtu nepieciešams veidot diskusijas, kas veltītas arī holokaustam.

Tāpat Ušakovs vēstniekiem skaidroja, ka Rīgā ir jārisina arī dažādi izglītības jautājumi, lai veicinātu integrāciju. "Bērni Latvijā iet gan latviešu, gan krievu skolās atsevišķi. Mēs gribam nodrošināt izvēli, bet vienlaikus arī radīt iespēju mācīties kopā," teica Rīgas mērs.

Ušakovs arī norādīja, ka pērn Rīgu apmeklējis rekordliels tūristu skaits - 1,2 miljoni, taču 2014.gadā, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, pilsēta sagaida vairāk nekā 1,4 miljonus tūristu.

Rātsnamā trešdien viesojās 27 galvaspilsētā rezidējoši vēstnieki. Tikšanās gaitā paredzētas prezentācijas un diskusijas par Rīgu kā investīcijām pievilcīgu galamērķi, par galvaspilsētā īstenoto drošības un kārtības politiku un korupcijas novēršanas stratēģiju. Vēstnieki tiek iepazīstināti arī ar Rīgas tūrisma piedāvājumiem 2012.gadam. Plānots, ka šādas Latvijā akreditēto vēstnieku tikšanās turpmāk notiks katru gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē