Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Vaidere uzrunā EP aicina ES budžetā rast atbilstošus līdzekļus ārējo robežu aizsardzībai

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (Vienotība), kura darbojas EP Budžeta komitejā, šodien diskusijās par Eiropas Savienības (ES) nākamā gada budžetu aicināja rast atbilstošus līdzekļus ārējo robežu aizsardzībai.

Vaidere uzrunā uzsvēra, ka nākamā finanšu gada vispārējā budžeta projekts kopumā vērsts uz attīstību un nodarbinātības veicināšanu, tāpēc gandrīz pusi no finansējuma paredzēts atvēlēt investīcijām un darbvietu radīšanai. Viņa arī pauda gandarījumu par 500 miljoniem eiro, kas atvēlēti kompensācijām piena ražotājiem.

Deputāte arī savā runā sacīja, ka migrācijas problēmas prasa lielu papildu finansējumu, tomēr nav pieļaujams, ka tās tiek finansētas uz pašreizējo programmu rēķina.

"Krievijas karadarbība Ukrainā, ielaušanās Baltijas valstu un Somijas gaisa telpā, masveida bēgļu un migrantu ieplūšana caur Vidusjūru liek izprast, cik svarīgas ir labi aizsargātas ārējās robežas. Tādēļ visām dalībvalstīm jānostiprina tās kopīgi, budžetā paredzot atbilstošus līdzekļus," sacīja Vaidere.

Viņa arī apsveica līdzekļu palielināšanu ārpolitikai, kuri jāizmanto, lai risinātu migrācijas cēloņus - konfliktus trešajās valstīs.

"Kohēzijas politikas ietvaros ir būtiski turpināt finansēt projektus zinātnei, pētniecībai, jauniešu bezdarba mazināšanai un uzņēmējdarbības attīstīšanai vismaz pašreizējā apmērā," sacīja Vaidere, vienlaikus piebilstot, ka jādomā arī par līdzekļu taupīšanu.

"Pirmkārt, samazinot administrācijas izmaksas Eiropas institūcijām, bet, otrkārt, panākot vienošanos par vienu Eiropas Parlamenta mītnes vietu," pauda deputāte.

Balsojums par EP pozīciju ES 2016.gada budžeta jautājumā paredzēts rīt, 28.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē