Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Valainis: Jāaizliedz reklāmas uz komunālo maksājumu rēķiniem

Vairums pilsētu iedzīvotāju saņem komunālo maksājumu rēķinus, kuru otrā pusē bieži ir izvietota reklāma, kas nedod pilnīgi nekādu labumu šo rēķinu saņēmējiem. Pārvaldniekiem ir jāsāk vai nu dalīties ar iedzīvotājiem ar gūto peļņu, vai arī šāda prakse ir jāizbeidz, pārliecināts Saeimas deputāts Viktors Valainis.

Namu pārvaldnieku iecienītākais arguments tam, ka komunālo maksājumu rēkiņu otrā pusē ir izvietota reklāma ir fakts, ka tādējādi viņi sedz rēķiniem nepieciešamā papīra un tā drukas izmaksas, taču neviens no viņiem nenorāda, ko no tā iegūst iedzīvotāji, kuri šos rēķinus saņem, skaidro V. Valainis.

Viņš pauž nostāju, ka tad, ja no šādām reklāmām iegūst pārvaldnieks, kurš tos drukā un izplata, tad automātiski ieguvējam būtu jābūt arī iedzīvotājiem, kuri šos rēķinus saņem. "Skaidrs, ka tad ja nav šīs reklāmas rēķinu sagatavošanu apmaksā paši iedzīvotāji, ja šāda reklāma ir, kur ir ietaupījums rēķinā?" jautā deputāts.

Vēl jo negodprātīgāku esošo situāciju padara milzīgie komunālie rēķini, kurus šobrīd saņem iedzīvotāji visā Latvijā. "Apsaimniekotājiem vairāk jādomā kā cīnīties ar milzīgajām komunālo maksājumu izmaksām, kā cīnīties ar ļaunprātīgajiem nemaksātājiem, kas visus parādu nastu noveļ uz pārējiem iedzīvotājiem utt., nevis par izdevīgākiem reklāmas līgumiem uz milzīgajiem komunālo maksājumu rēķiniem," tā V. Valainis.

Deputāts aicina arī iedzīvotājus vairāk komunicēt ar saviem pārvaldniekiem, un apzināties savas tiesības attiecībā uz šiem jautājumiem. "Saeimā norit aktīvs darbs pie likumdošanas iniciatīvām, kuru galvenais mērķis būs veicināt konkurenci apsaimniekotāju vidū un kas ļautu iedzīvotājiem krietni vieglāk nomainīt neapmierinoši strādājošus apsaimniekotājus!" tā deputāts. Tāpat jau tuvākajā laikā tiks meklēts risinājums, kā mainīt vai izbeigt šo praksi, kad namu pārvaldnieki Latvijas iedzīvotājus - komunālo maksājumu rēķinu saņēmējus, ir nolikusi negodprātīgā situācijā ar "bezmaksas reklāmas laukumiem".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē