Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzruna fonda Sibīrijas bērni konferencē 1941.gada 14.jūnija piemiņai

Godātie konferences dalībnieki, organizatori un atbalstītāji!

Mīļie Sibīrijas bērni!

Jūs sevi saucat par Sibīrijas bērniem, kaut arī Jūsu galvas ir sirmas un bērnība palikusi vien atmiņās. Par spīti bērnībā pārdzīvotajiem smagajiem brīžiem un ciešanām, Jūs sevī nesat gaišumu un labestību, bez ļaunuma un atriebības kāres saviem pāri darītājiem.

Jūs stāvat pāri aizvainojumam, un tas ir Jūsu īstenais spēks. Bērnība ir cilvēka spilgtākais laiks, jo bērnības atmiņas ir neizdzēšamas pat sirmā vecumā. Bet Jūsu atmiņas ir dārgas mums visiem, kam svēta Latvija, tās vēsture un nākotne.

Jūsu piedzīvotais ir atgādinājums un pierādījums tam, ka cilvēces attīstību un uzplaukumu vienā dienā kāds varmāka var padarīt par šausmām un traģēdiju. Par to ir jārunā, jāstāsta un tas ir jādokumentē, jo tikai tā mēs izdarīsim visu, lai to vairs nekad nepieļautu.

Tādēļ mans personīgs un sirsnīgs paldies Dzintrai Gekai, visiem viņas domubiedriem, atbalstītājiem un līdzgaitniekiem, kas ir devušies un ir apņēmības pilni arī nākotnē doties jaunās dokumentālās ekspedīcijas savu tuvinieku, draugu un tautiešu pēdu meklējumos uz tālajiem austrumu apgabaliem. Tas ir neizmērojams ieguldījums savas tautas piemiņas iemūžināšanā, un vienlaikus tas ir vēstījums jaunajiem par to, ko nekad nedrīkst aizmirst.

Man ir liels gods ikreiz ar Jums tikties, tādēļ piedāvāju arī nākamo konferenci rīkot šeit – Melngalvju namā.

Būsim kopā atmiņu stāstos un domās par Latvijas nākotni!

Lai Jums laba šī diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē