Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vējonis: ES ir jāpieņem direktīva par pasažieru datu apmaiņu

Ir absurdi, ka jau gadiem ilgi Eiropas Savienība (ES) nav spējusi pieņemt direktīvu par pasažieru datu apmaiņu, svētdien LTV raidījumā Tieša runa uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Informācijas apmaiņa par cilvēku ceļošanu pa Eiropu, uz un no Eiropas, ir jābūt, lai drošības dienesti var izsekot," teica Vējonis.

Komentējot tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) pausto, ka Šengenas līgums ir jāsaglabā, taču robežkontrole ir jāatjauno visās Eiropas Savienības (ES) valstīs, prezidents norādīja, ka tā zināmā mērā ir panikas "sēšana" no ministra puses. "Aicināt atjaunot robežkontroli un visu no tā izrietošo, to tā tiešām varētu traktēt," teica Vējonis.

Prezidents uzsvēra, ka ir jārunā par ES ārējo robežu stiprināšanu. Parīzē notikušais, liek domāt, kādā veidā "nodrošinām kontroli, kā strādā Eiropas Savienības drošības dienesti, vai spējam kontrolēt to cilvēku plūsmu, kas potenciāli varētu būt bīstama un izraisīt kādus terora draudus, te ir jautājums par Eiropas Savienības likumdošanu", norādīja prezidents.

Savukārt par to, ka robežu stiprināšana būtu jāatliek otrajā plānā, jo ir daudz operatīvāki pasākumi, portālam Diena.lv izteicās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Viņš norādīja, ka "tas, ka Francija ir ieviesusi ārkārtas robežkontroli ir jāsaprot - viņiem ir ārkārtas situācija [..], runājot par citām ES dalībvalstīm - būtu nepieciešams izveidot pasažieru datu reģistru, vienoto regulējumu par ieroču apriti, jo arvien vairāk tiek izmantoti triecienšaujamieroči un ir skaidrs, ka viņi tiek nelegāli ievesti ES, tāpat arī kopējā iebraukšanas sistēma valstī - veidot to efektīvāku, lai var izsekot tos teroristus, kas pārvietojas no ES uz trešo valstu nometnēm un atpakaļ". 

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 132 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par terora aktiem uzņēmies teroristiskais grupējums Islāma valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē