Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vējonis: VID jākalpo kā atbalstam iedzīvotājiem un uzņēmumiem

Valsts ieņēmumu dienestam ir jāmainās un jākļūst par uzticamu palīgu iedzīvotājiem un uzņēmumiem, lai tādējādi sekmētu lielākus ieņēmumus valsts budžetā, trešdien tiekoties ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ilzi Cīruli, teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis, portālu Diena.lv prezidenta Preses dienestā.

"Nodokļi jāmaksā ikvienam. Savukārt VID jāstrādā, lai augtu iedzīvotāju un uzņēmumu motivācija nodokļus maksāt," uzsvēra Valsts prezidents.

Tikšanās laikā Vējonis akcentēja, ka svarīgs uzdevums dienestam būs atvērtā un godīgā darbā atjaunot pēdējā laikā cietušo VID reputāciju, jo tas ietekmē uzticību dienesta darbam un iekasētās nodokļu naudas izlietošanu visas sabiedrības vajadzībām.

“Valsts pienākums ir nodrošināt prognozējamu nodokļu politiku, taisnīgi iekasēt nodokļus un budžeta ieņēmumus izlietot sabiedrības interesēm. Ar darbiem valstij jāpierāda, ka veselības aprūpe iedzīvotājiem tiek nodrošināta vajadzīgajā apjomā, ka ikviens strādājošais var būt drošs par pensiju nākotnē," sacīja Vējonis.

Valsts prezidents vērsa VID vadītājas uzmanību, ka būtisks atskaites punkts, tajā skaitā turpmākajā VID darbā, būs jaunā nodokļu stratēģija un tās praktiskā ieviešana. "Tam jābūt kā jaunas dzīves sākumam arī VID darbībā. Latvijas uzņēmēji līdz ar jaunas nodokļu politikas izstrādi šogad sagaida arī būtiskus uzlabojumus nodokļu administrēšanas jomā," teica Vējonis.

VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule iepazīstināja Valsts prezidentu ar aktuālo informāciju par nodokļu iekasēšanu, minot, ka nodokļu ieņēmumi norit saskaņā ar plānu un prognozēm. 2017. gadā paredzēts kopbudžeta ieņēmumos iekasēt par 7,6% vairāk nekā 2016. gadā. VID vadītāja akcentēja, ka VID aktīvi līdzdarbosies jaunās nodokļu stratēģijas izstrādē ar mērķi panākt nodokļu iekasēšanas vienkāršošanu.

Kritiku Valsts prezidents veltīja līdzšinējai VID cīņai ar "ēnu ekonomiku", aizrādot, ka joprojām nav ierosināts neviens kriminālprocess par tā saucamajām "aplokšņu algām", kaut arī kopš 2016. gada par to noteikta kriminālatbildība.

"Tā kā līdzšinējie rezultāti neliecina par progresu, atbildīgajām iestādēm būtu jālemj par papildu instrumentiem "aplokšņu algu" izskaušanā. Iespējams, jādiskutē par atbildības noteikšanu arī darbiniekiem, kuri iesaistīti "aplokšņu algu" saņemšanā. Tādējādi būtu iespējams aizsargāt darbinieku tiesības, sociālās intereses, un viņi būtu motivēti līdzatbildīgi iesaistīties cīņā pret "aplokšņu algām"," rosināja Valsts prezidents.

Vējonis mudināja VID turpmāk aktīvāk un bargāk pievērsties "aplokšņu algu", neuzrādīto ienākumu un PVN izkrāpšanas shēmu apkarošanai, jo tie sastāda lielāko "ēnu ekonomikas" apjomu.

Valsts prezidents novēlēja jaunajai VID vadītājai turpināt uzsākto dialogu ar nozaru un uzņēmēju organizācijām, lai veicinātu savstarpējo sadarbību un nospraustu turpmākos VID darbības mērķus.

Top komentāri

DJ Spals
D
Atkal papļurkstēšana vajadzības izteiksmē. Jā, normālā Eiropas valstī VID kalpotu sabiedrībai, uzņēmējiem, bet Latvija ar Vienotības un ZZS pūlēm pārvērsta par Putina Krievijas kopiju kur VID kalpo kā represīvs instruents varu sagrābušo Vienotības un ZZS oligarhu bezdibenīgo kabatu pildīšanai. Tāds VID kāds tas ir pašlaik, ir likvidējams. Pārāk piesmirdējis tas ir kampšanas ideoloģiju.
Ēdelweiss
Ē
Tiesi to pasu sacija Ļenins par Viskrievijas Ārkartas Komiteju ( VČKā)..!!!!..Tā ka sitais viena no vecakā latvijas politmafijas klana ZZS ilggadejais sulainis Vejajonis neko jaunu neizdomaja... Interesanti, kurs gan uzskata savu aplaupitaju un slepkavu par savu glabeju....???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē