Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Vētra: Ķīlim nekavējoties būtu jāveic dienesta izmeklēšana un vainīgais jāatlaiž

Pirmais darbs, kas būtu jāveic izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim, ir jāatrod ministrijā tie cilvēki, kuri pieļāvuši kļūdas ministrijas sagatavotajā alternatīvajā augstskolu studiju programmu izvērtējumā, sacīja Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājs Jānis Vētra.

"Neapšaubāmi, tas ir skandalozs gadījums un augstākajā izglītībā ārkārtējs gadījums. Tur [IZM alternatīvajā vērtējumā] ir pieļautas rupjas kļūdas, kuru rezultātā ir pieņemti kļūdaini, nepareizi lēmumi, kuri ir izplatīti ar ministra ziņu. Šajā gadījumā, manā vērtējumā, ministram nekavējoties būtu jāveic dienesta izmeklēšana un jānoskaidro, kurš ir tas, kurš ir sagatavojis šos kļūdainos lēmumus, un momentā jāatlaiž no darba," sacīja Vētra.

Vētra uzskata, ka cilvēkiem, kuri pieļāvuši šīs kļūdas, ministrijā nav vietas. Pēc Vētras domām, dienesta izmeklēšana ļautu noteikt, kurš ir šādu "nekvalitatīvu, nepareizu un augstskolu izglītības programmas diskreditējošu informāciju sagatavojis".

Runājot par mākslas augstskolām, kuras paziņojušas, ka rīt lems par neuzticības izteikšanu ministram, Vētra norādīja, ka attiecīgās augstskolas, visticamāk, ir izvērtējušas un secinājušas, ka viņu interesēs būtu tas, ka izglītības un zinātnes ministrs nav Ķīlis.

Vētra atklāja, ka viņa rīcībā ir informācija, ka arī citas augstskolas plāno izplatīt līdzīgus aicinājumus, taču konkrētus vārdus nenosauca. Viņš norādīja, ka Augstākās izglītības padome negrasās prasīt Ķīļa demisiju.

Jau vēstīts, ka 7.novembrī IZM publiskoja alternatīvo studiju programmu izvērtējumu. IZM piedāvā nepiešķirt valsts finansējumu 19,4% jeb 162 augstākās izglītības studiju programmām, kurām trūkst kvalitātes. Pabeidzot vērtēt augstskolu programmu kvalitāti un salīdzinot šo vērtējumu ar AIP veikumu, ministrija secinājusi, ka 581 jeb 69,5% studiju programmu var turpināt finansēt no valsts budžeta, bet 93 studiju programmās nepieciešams veikt papildu analīzi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē