Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

VID: Krāpšanās ar kases aparātiem valstij dienā izmaksā pusmiljonu

Krāpnieciskas darbības ar kases aparātiem katru dienu valstij, pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem (VID), izmaksā apmēram pusmiljonu eiro, trešdienas rītā LTV raidījumā Rīta panorāma sacīja VID vadītāja Ilze Cīrule.

"Mūsu aprēķini liecina, ka valsts budžets no krāpšanās ar kases aparātiem zaudē pusmiljonu eiro ikdienu," sacīja VID vadītāja, norādot, ka lielākās problēmas ir ēdināšanas un mazumtirdzniecības sektoros. 

Cīrule arī norādīja, ka šobrīd notiek vairākas krāpniecību izmeklēšanas un ka tuvākajā laikā, iespējams, līdz Līgo svētkiem, tiks ziņots par VID atklāto. Atbildot uz jautājumu, vai tie varētu būt Gan Bei apjoma atklājumi, Cīrule norādīja, ka šobrīd nevēlas vilkt paralēles. 

Jāatgādina, ka 2014.gadā tika atklāts, ka ēdināšanas restorānu uzņēmums Gan Bei mēnesī izkrāpis apmēram 800 000 eiro. 

Kā ziņo aģentūra LETA, šogad 1.janvārī stājās spēkā noteikumi par jaunajām kases aparātu un sistēmu prasībām.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem atbilstošo kases aparātu, hibrīda kases aparātu un kases sistēmu lietošana visiem nodokļu maksātājiem, izņemot padziļinātās sadarbības programmas dalībniekus, obligāti jāsāk ne vēlāk kā 2017.gada 1.janvārī. Tomēr, tā kā uzņēmēju gatavība, pielāgoties jaunajām prasībām, vērtējama kā zema, Valsts ieņēmumu dienests (VID) iepriekš paziņoja par sešu mēnešu pārejas periodu. Tas nozīmē, ka jaunām prasībām atbilstošus kases aparātus un sistēmas būtu jāsāk lietot no 1.jūlija.

Savukārt padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku reģistrā iekļautie nodokļu maksātāji jaunajām tehniskajām prasībām atbilstošos kases aparātus, hibrīda kases aparātus un kases sistēmas jāsāk lietot ne vēlāk kā 2019.gada 1.janvārī.

 

Top komentāri

Imalds
I
10 mēnešos 150 ļimoni , tā nekas , bet ja nebūtu bez ievēriibas atstāta deputāta ģimenes miljonu zādzība un deputāta sieva sēedētu sen aiz restēm , domāju , ka riskētāju strauji samazinātos , bet nesodāmība dara savu, zog visi kam nav slinkums, skopuļi , un tad vēl nekaunās maksāt grašus strādniekiem , tie nav uzņēmēji bet lopi.
Ja skaitļi, tad skaitļi...
J
- cik VID izmaksā visu sīko amatnieku ienākumu deklarāciju pārbaude? Vai nav lielāks cipars, kā viņu samaksātie nodokļi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē