Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Vīķe-Freiberga: Neviens no prezidenta kandidātiem Latvijai nebūtu katastrofa

Nebūt nav tā, ka, ja ievēlētu, kādu no šī brīža izvirzītajiem prezidenta amata kandidātiem, tas nozīmētu katastrofu Latvijai, LTV raidījumā 1:1 sacīja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Viņa atzina, ka visi kandidāti ir cienījami, tomēr, runājot par Saskaņas virzīto Sergeju Dolgopolovu (Saskaņa), Vīķe-Freiberga pauda bažas par to vai viņš varētu pārstāvēt visas valsts intereses, ņemot vērā, ka viņš ilgstoši ir bijis opozīcijā. Tāpat viņa atsaucās uz partijas Saskaņa attiecībām ar Krievijas partiju Vienotā Krievija.

"Pēc personīgām īpašībām" pārējie trīs kandidāti ir ar saviem plusiem un mīnusiem, un "viņi ir spējīgi prezidenta darbu veikt", norādīja eksprezidente, piebilstot, ka atceras Latvijas Reģionu apvienības virzīto Mārtiņu Bondaru (LRA) "kā vēl zēnu", taču uzskata, ka viņam ir zināšanas un pieredze, lai kļūtu prezidentu.

Savukārt starp koalīcijas virzītajiem kandidātiem “ļoti karsts jautājums paliek kurā virzienā tie svari svērsies” un par kuru no diviem koalīcija būtu gatava atdot savas balsis, viņa pieminēja, ka, iespējams, arī neviens nepiekāpsies un būs vajadzīga otrā kārta.

Par savu kandidātūru Vīķe-Freiberga gan saka, ka “tas šobrīd nav aktuāli”. Eskprezidente norādīja, ka būtu "gatava iet barikādēs", ja tiktu izvirzīts cilvēks, kas apdraudētu Latviju, viņa būtu gatava iesaistīties un kandidēt.

Vīķe-Freiberga uzskata, ka pastāv liela varbūtība, ka Saeima prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā izvēlēsies nākamo valsts galvu. Ja tomēr tas nenotiks, viņa uzsvēra, ka figurē vēl vesela virkne citu potenciālo kandidātu, no kuriem ātri izveidot "jaunu kandidātu soliņu". Konkrētus, kuluāros minētos vārdus viņa nevēlējās nosaukt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē